Recept na křupavé bramboráky, které přijdou k chuti samotné i jako příloha

Bramboráky patří mezi oblíbené pochoutky snad každého Čecha. Navíc je můžete použít i jako přílohu k masu, takže se snadno stanou multifunkčním doplňkem k jídlu. Malé verze bramboráků budou na talíři vždy vypadat skvěle. Tento recept je velmi jednoduchý, i když nad pánví budete chvíli stát. Odměnou vám budou vynikající placky z brambor.

Na tohle nezapomínejte

Chcete mít ty nejchutnější bramboráky z mladých brambor? Pro dokonalou křupavost a celistvost musíte myslet na pár základních pravidel. V první řadě si musíte dát záležet na vymačkání vody z brambor po jejich nastrouhání. Přebytečné množství vody nebude v těstě dělat dobrotu. Musíte také použít trochu více mouky, než se běžně přidává do bramboráků ze starších brambor.

Doporučený článek:  Játra na cibulce s jablky zachutnají i dětem

Co budete potřebovat?

Na bramboráky nepotřebujete nic překvapivého. Všechno máte zajisté doma. Na tento recept si připravte 1 kg mladých brambor, 1 velkou cibuli, 2 velká vejce, 4 lžíce pšeničné mouky, 2 lžíce bramborové mouky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti. A zapomenout nesmíte na dostatečné množství oleje na smažení. Vyberte si také větší pánev, ve které budete moci připravit více bramboráků najednou.

Zdroj obrázku: Freepik

Způsob přípravy

Brambory oškrábejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nastrouhejte. Přidejte do nich špetku soli a nechte je 15 minut odstát. Během této doby pustí vodu. Potom vezměte čistou látkovou utěrku a vymačkejte z brambor vodu. Do vymačkaných brambor rozklepněte vejce, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, pšeničnou mouku a bramborovou mouku. Důkladně promíchejte.

Doporučený článek:  Křupavé bramboráky i bez záplavy oleje: varianta z vaflovače je zdravější a chutnější

V případě, že bude těsto příliš mokré, můžete přidat další bramborovou mouku a znovu promíchat. Po jediné lžičce by se měla hmota srovnat na požadovanou konzistenci. Rozehřejte v pánvi olej a placky vkládejte po lžících. Osmažte placky z obou stran, dokud nebudou zlaté. Usmažené placky rozložte na plech vyložený papírovými utěrkami nebo ubrousky. Poté můžete podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/14089/potato-pancakes-i/
.

Doporučené články