Dokonale nadýchané palačinky díky jediné ingredienci navíc. Po sladké dobrotě se jen zapráší

Také patříte mezi příznivce palačinek? Kdo by ostatně tuto pochoutku nemiloval! Palačinky lze podávat k obědu, ale také jako dezert k večeři. Jsou velmi jednoduché, pokud jde o přípravu, jsou rychlé a každého potěší. Palačinky jsou díky své nadýchané konzistenci a lahodné chuti zkrátka vždy zaručeným úspěchem. Ještě lepší a také zdravější budou ale s jednou speciální ingrediencí. Odpověď najdete v našem článku.

Klasické palačinky zná každý

Každý ví, jak chutnají a vypadají palačinky, jsou to malé zlatavě zbarvené lívanečky, které se připravují z mouky, mléka, droždí nebo vajec. Tradiční palačinky se připravují z krájených nebo nastrouhaných jablek, z rebarbory nebo švestek. Přidávat do nich můžete různé další pochoutky, skořici nebo hřebíček. Podávají se na sladko s moučkovým cukrem, případně smetanou a někdy s džemem nebo marmeládou. Můžete přidat také med nebo javorový sirup a podobné doplňky. Zkrátka dle chuti.

Doporučený článek:  Dezerty s vůní podzimu: oslaďte si den

Na internetu je receptů na palačinky opravdu spousta, přesně podle toho, jak je kdo zvyklý je dělat a jak komu chutnají nejvíce. Zvládnete tak rychlou a jednoduchou přípravu pro celou rodinu a recepty můžete obměňovat. Pojďme na to ale trochu jinak!

Zdroj obrázku: Freepik

S jogurtem se vám vždy vydaří!

Naše tajná ingredience je jogurt! Mléko nebo kefír jednoduše v receptu nahradíme jogurtem. Takové palačinky se vám zaručeně vždy povedou, budou výborné a nadýchané. Potřebujete:

  • 1 šálek bílého jogurtu,
  • 3 vejce,
  • 1 šálek pšeničné mouky,
  • 1 lžičku jedlé sody,
  • olej na smažení.
Doporučený článek:  Makový závin je nejlepší tečkou za nedělním obědem. S jednoduchými triky už nikdy nepopraská

Nyní stačí do misky nalít přírodní jogurt a přidat vejce a všechny další ingredience. Vše důkladně promíchejte. Následně přidejte sklenici prosáté mouky, jedlou sodu a vše promíchejte. Těsto nesmí být moc husté. Na pánvi pak rozehřejte 2 lžíce oleje, rozdělte si těsto na stejné porce a smažte z obou stran jako běžné palačinky.

Zdroj: https://www.thespruceeats.com/yogurt-pancakes-2215861
.

Doporučené články