Řízek patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Většinou si jistě připravíte mnohem větší množství, než dokážete sníst během jednoho dne. Potom nastane velké dilema, protože si musíte řízek ohřát. Zároveň ale nechcete jít tvrdé a suché maso. Naštěstí si ho můžete ohřát beze strachu. Stačí, když použijete správnou metodu a budete postupovat krok za krokem.
Využijte při ohřívání klasickou troubu
Většina lidí dělá zásadní chybu. Ohřívají řízky v mikrovlnné troubě. Použijte místo toho klasickou troubu. Předehřejte ji na 175 stupňů. Smažené řízky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem nebo je položte na plech s mřížkou. Ten je lepší, protože se teplý vzduch dostane k masu ze všech stran. Jestli máte na troubě program grilu, zapněte si ho.
S řízkem během ohřívání nehýbejte. Možná budete mít tendenci ho otočit, ale nedělejte to. Může tak ztratit křupavost a jemnost. Nechte řízky v troubě po dobu 10-15 minut a občas je zkontrolujte. Řízky se nesmí připalovat, jinak vám rozhodně nebudou chutnat. Máte-li hodně naklepané řízky a maso je tenké, nebudete k ohřátí potřebovat tolik času.
Jak ohřát řízek v mikrovlnné troubě?
Nechcete-li používat klasickou troubu, můžete v případě nouze využít i mikrovlnnou troubu. Bude to rozhodně rychlejší, ale musíte myslet na pár těžkostí. Hlavně si musíte nastavit správný program, abyste získali stále křehký, měkký a šťavnatý řízek. Jestli máte na mikrovlnné troubě funkci grilu, použijte ji a užijte si vynikající chuť řízku.
Vždy si pamatujte, že smažené jídlo může ztratit svou strukturu i chuť, když ho ohřejete nesprávným způsobem. Mnoho lidí to dělá špatně a potom si myslí, že není jiná možnost, než přetrpět tvrdý a suchý řízek. Vyzkoušejte jednu z těchto metod a uvidíte, že řízky budou chutnat skvěle i druhý den. Výsledek bude najednou skvělý a vy si pochutnáte na svém oblíbeném jídle.
Zdroj: https://pantryandlarder.com/how-to-reheat-a-schnitzel/