Jak na měkké maso: dobrý výběr a příprava hrají důležitou roli

Všichni milovníci dobrého steaku nebo jiných masitých pokrmů chtějí mít vždy měkké a šťavnaté maso. Existuje hned několik metod, které byste měli využívat u svého masa bez ohledu na jeho druh. Fungují bez ohledu na to, jestli máte zrovna chuť na kuřecí, vepřové nebo hovězí maso. V každém případě si na něm pochutnáte, ať budete připravovat cokoli.

Začněte se správným výběrem

V první řadě si musíte koupit kvalitní a správně uležené nebo naopak čerstvé maso. U kuřecího se soustřeďte na čerstvost, zatímco u hovězího steaku vás bude jistě zajímat, jak je vyzrálý. Soustřeďte se také na maso, které má vyšší obsah tuku a bude díky tomu šťavnatější.

Doporučený článek:  Měkká a šťavnatá játra zachutnají celé rodině. Jejich dokonalé chuti pomůže oblíbené ovoce

Použijte marinádu

Marináda z oleje, octa, citronové šťávy, bylinek, jogurtu a koření podle svého výběru bude to nejlepší pro vaše maso. Zkoušejte různé domácí marinády nebo se spolehněte na kupované produkty. Záleží pouze na vás a na tom, kolik práce chcete při vaření udělat.

Zdroj obrázku: Freepik

Využijte suroviny, které pomáhají při přípravě masa

Kyselé suroviny jsou ideální na marinády, protože obsahují látky, které pomáhají změkčovat maso. Jedná se o citronovou šťávu, ocet nebo jogurt. K nim přidejte koření a budete mít k dispozici velmi jednoduchou a zároveň velmi chutnou marinádu na maso bez ohledu na jeho druh.

Doporučený článek:  Někteří se vaření ryb zásadně vyhýbají. S nepříjemným zápachem v kuchyni lze ale snadno bojovat

Pomalé vaření

Hovězí nebo vepřové maso vyžaduje dlouhé vaření na nízkou teplotu, aby bylo vážně měkké a lahodné. Právě proto musíte tak dlouho vařit guláše, abyste si vychutnali měkké maso. Vlákna masa se rozloží, povolí a budou mnohem měkčí. Vyzkoušejte proto vaření v pomalém hrnci.

Odpočinek je pro maso důležitý

Volíte pro své maso pečení nebo grilování? Nechte ho před konzumací nějakou dobu odpočinout. Dělají to i profesionální kuchaři. Šťávy v mase se rovnoměrně rozloží a zajistí vám to velmi šťavnaté maso. U steaku nebo masa z grilu musíte pár minut počkat, než můžete začít s jídlem.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/article/how-to-make-tough-meat-tender/
.

Doporučené články