Bramboráky patří mezi oblíbené pochoutky snad každého Čecha. Navíc je můžete použít i jako přílohu k masu, takže se snadno stanou multifunkčním doplňkem k jídlu. Malé verze bramboráků budou na talíři vždy vypadat skvěle. Tento recept je velmi jednoduchý, i když nad pánví budete chvíli stát. Odměnou vám budou vynikající placky z brambor.
Na tohle nezapomínejte
Chcete mít ty nejchutnější bramboráky z mladých brambor? Pro dokonalou křupavost a celistvost musíte myslet na pár základních pravidel. V první řadě si musíte dát záležet na vymačkání vody z brambor po jejich nastrouhání. Přebytečné množství vody nebude v těstě dělat dobrotu. Musíte také použít trochu více mouky, než se běžně přidává do bramboráků ze starších brambor.
Co budete potřebovat?
Na bramboráky nepotřebujete nic překvapivého. Všechno máte zajisté doma. Na tento recept si připravte 1 kg mladých brambor, 1 velkou cibuli, 2 velká vejce, 4 lžíce pšeničné mouky, 2 lžíce bramborové mouky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti. A zapomenout nesmíte na dostatečné množství oleje na smažení. Vyberte si také větší pánev, ve které budete moci připravit více bramboráků najednou.
Způsob přípravy
Brambory oškrábejte, opláchněte pod tekoucí vodou a nastrouhejte. Přidejte do nich špetku soli a nechte je 15 minut odstát. Během této doby pustí vodu. Potom vezměte čistou látkovou utěrku a vymačkejte z brambor vodu. Do vymačkaných brambor rozklepněte vejce, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, pšeničnou mouku a bramborovou mouku. Důkladně promíchejte.
V případě, že bude těsto příliš mokré, můžete přidat další bramborovou mouku a znovu promíchat. Po jediné lžičce by se měla hmota srovnat na požadovanou konzistenci. Rozehřejte v pánvi olej a placky vkládejte po lžících. Osmažte placky z obou stran, dokud nebudou zlaté. Usmažené placky rozložte na plech vyložený papírovými utěrkami nebo ubrousky. Poté můžete podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/14089/potato-pancakes-i/