Každá kuchyně je jiná, ale ve většině se nachází šuplík pod troubou. Ať už je v podobě skříňky, nebo je součástí spotřebiče. Určitě vás už někdy napadla otázka, na co je pod troubou umístěný šuplík. Co se hodí skladovat v takovém šuplíku, ve kterém je teplo vždy, když se trouba zapne? Většina lidí do tohoto šuplíku umisťuje plechy na pečení, pekáče nebo zapékací misky. Někteří zde mají uloženo i jiné nádobí nebo kuchyňské potřeby. Původní záměr výrobců, kvůli kterému šuplík navrhli, je ale jiný. Jaké je původní určení této zásuvky?
Proč je šuplík umístěný pod troubou?
Plechy na pečení, dortové formy, zapékací mísy nebo pekáče, to vše můžeme najít v tajném šuplíku pod troubou. V některých domácnostech jsou zde uloženy příbory a talíře. Většinou je v kuchyni málo úložného místa na kuchyňské nádobí, a proto se věci ukládají, kde se dá. Stane se, že někteří lidé ani o šuplíku pod troubou nevědí. Záměrem tohoto šuplíku ale nebylo uložení nádobí a kuchyňských potřeb. Skutečným cílem výrobců bylo, aby se zde ukládalo uvařené jídlo, aby bylo v teple a nevysušilo se.
Jak efektivně vyčistit zásuvku?
Pokud chcete v šuplíku začít skladovat jídlo, měl by být pořádně vyčištěný. Jelikož šuplík přichází do přímého kontaktu s jídlem, nedoporučuje se používat chemické přípravky na čištění. Ideální alternativou je jedlá soda a teplá voda. Nejdříve vyjměte zásuvku a vlhkým hadříkem otřete všechny nečistoty. Potom naplňte malou misku teplou vodou a přidejte dvě lžíce sody. Do připraveného roztoku namočte měkkou houbu a důkladně vyčistěte celou zásuvku. Poté šuplík znovu vytřete vlhkým hadříkem. V posledním kroku si vezměte papírovou utěrku a šuplík vytřete do sucha. Nyní můžete šuplík vrátit na místo a uložit do něj jídlo tak, jak výrobci původně zamýšleli.
Zdroj: https://www.bobvila.com/articles/drawer-under-oven/