Pikantní recepty na podzim zahřejí. Ochutnejte kořeněný mošt nebo batáty s chilli

Jak listy mění barvy a vzduch je svěží, nic se nevyrovná příjemnému pocitu podzimu. Zatímco dýňové koření může dominovat chuti sezóny, nezapomínejme, že i pálivé koření může být fantastickým doplňkem vašich podzimních kulinářských dobrodružství. Od chilli po pikantní jablečné chutney, zde jsou některé z nejlepších nápadů na pikantní podzimní jídlo, které zapálí vaše chuťové pohárky a udrží vás v teple po celou sezónu.

Pikantní dýňová polévka

Náš seznam zahajuje klasický podzimní favorit s pikantním nádechem. Dýňová polévka dostane zcela nový rozměr. Přidejte do dýňového pyré dotek kajenského pepře nebo chilli vloček spolu s aromatickým kořením, jako je skořice a muškátový oříšek. Výsledkem je uklidňující, duši zahřívající mísa polévky, která jistě zažene podzimní chlad.

Doporučený článek:  Sladká snídaně plná vlákniny, vitamínů a antioxidantů: banánový chlebíček zachutná celé rodině

Pálivé jablečné chutney

Jablek je na podzim nepřeberné množství a není lepší způsob, jak z nich vytěžit maximum, než vytvořením pikantního jablečného chutney. Smíchejte nakrájená jablka s hnědým cukrem, octem a směsí koření, jako je zázvor, hřebíček a chilli. Toto koření je ideální pro párování s pečeným masem, sýrovými talíři nebo dokonce jako pomazánka na sendviče.

Zdroj obrázku: Freepik

Chilli a javorově glazované sladké brambory

Sladké brambory jsou typickou podzimní ingrediencí a výjimečně se hodí k pikantním prvkům. Vytvořte polevu smícháním javorového sirupu s chilli práškem a špetkou skořice. Vhoďte batátové kostky do této chutné směsi a následně je upečte k dokonalosti.

Doporučený článek:  Nachystejte na Tři krále polskou specialitu. Je vhodná pro návštěvu i koledníky

Pikantní chilli

Chilli je klasické podzimní jídlo, které si žádá trochu tepla navíc. Vylepšete svůj oblíbený chilli recept o jalapeños papričky nebo dokonce o špetku pálivé omáčky. Kombinace jemného masa, fazolí a pikantní dobroty vás nejen zahřeje, ale také uspokojí vaši touhu po vydatném jídle.

Kořeněný mošt

Pro pikantní nápoj zkuste uvařit kořeněný mošt. Uvařte jablečný mošt se skořicí, hřebíčkem, novým kořením a špetkou muškátového oříšku. Můžete dokonce přidat plátek čerstvého zázvoru pro extra nakopnutí. Popíjejte tuto lahodnou směs u krbu nebo ji podávejte na příštím podzimním setkání.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/recipes/slideshow/fall-spice-recipes-cinnamon-nutmeg-cloves
.

Doporučené články