Zbavit se i nejmenších kostí v rybě je snadné. Pomocí tří metod jednoduše zmizí

Kosti, častá věc, která odradí nejednoho jedlíka od konzumace ryb. Ryby jsou jednou z nejzdravějších potravin, které můžeme konzumovat. Jsou zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin ze skupiny omega-3, zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Naštěstí od této chvíle už kosti v rybím mase nebudou problém. Stačí použít jednoduchý trik, aby zmizely během okamžiku.

Jak se zbavit kostí? Je to jednoduché!

Odstranění větších kostí není problém. Horší je, pokud jsou tak malé, že je těžké je v mase najít. Naštěstí existují jednoduché způsoby, jak se zbavit nechtěných kousků, a ryby zůstanou ve stejné podobě, jak jsme je koupili. Vše, co potřebujete, je jeden produkt, který určitě najdete ve své kuchyni, a trocha času.

Doporučený článek:  15 tipů, jak ušetřit při nákupu potravin a přípravě pokrmů

Jak odstranit kosti ze sleďů?

Chcete-li se zbavit kostí ze sleďů, stačí ryby otřít citronovou šťávou. Vlastnosti citronu způsobí, že kosti budou měkké a prakticky se jednoduše rozpustí. Klíčem je však vyhradit před konzumací této činnosti nějaký čas. Namáčení ryb v citronové šťávě by mělo trvat asi 10 hodin. Po tuto dobu by měly být ryby ponechány v chladničce.

Zdroj obrázku: Freepik

Další možnosti odstranění kostí z ryb

To není jediný způsob, jak se zbavit drobných kostí z ryb. Pro tento účel stojí za to také použít octovou solanku. Je to způsob, který vyžaduje trochu trpělivosti. Smažené ryby je třeba zalít horkou octovou solankou (1 šálek octa na 4–5 sklenic vody a soli). Poté nechte směs připravenou tímto způsobem v chladničce po dobu nejméně pěti dnů.

Doporučený článek:  Vybrat dobrou bílou klobásu nemusí být sázka do loterie. Kvalitu prozradí několik znaků

Třetí způsob, jak na kosti v rybách

Dalším jednoduchým způsobem je řez ryb ostrým nožem, který bude prováděn přes kosti, a to každý řez 1 cm od sebe a do hloubky 0,5–1 cm. Pak musí být ryba umístěna na talíř kůží dolů. Na takto ošetřenou rybu nalijte citronovou šťávu tak, aby se vsákla do řezů v rybě a dosáhla ke kostem. Ryba se doporučuje asi každých 30 minut otáčet. Večer rybu naposledy otočte, zakryjte a nechte v lednici na jeden den. Půl hodiny před plánovaným smažením vyjměte ryby z láku, opláchněte a osušte.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-remove-pin-bones-from-fish-fillets-169839
.

Doporučené články