Známá Magda Gesslerová je televizní osobnost, která také působí i v sociálních médiích, vydává kuchařské knihy a v televizním pořadu o vaření se snaží znovu vrátit slávu již zapomenutým receptům. Mnoho lidí používá její recepty každý den. V dnešním článku vám představíme recept na těstoviny, které se rozplynou v ústech.
Plněné těstoviny
Pokud neznáte tento recept, přicházíte o hodně. S houbami, masem, čočkou, bílými fazolemi nebo i švestkami, to vše můžete použít k naplnění těchto lahodných těstovin. Základem dokonalých těstovin však není nádivka, ale jemné těsto, které doslova taje v ústech. Magda zdůrazňuje, že seznam ingrediencí na tyto těstoviny vůbec není dlouhý.
Stačí, když zkombinujete mouku, vodu a sůl ve správném poměru. Spousta lidí však dělá velkou chybu a do těsta přidávají vejce nebo olej. Chcete-li jemné těstoviny, tyto suroviny určitě vynechte. Těsto by mělo být tenké a přiměřeně naplněné. Pokud do těsta přidáte olej a vejce, bude po uvaření těžké. Při jídle pak budete cítit pouze chuť těsta a ne nádivky.
Příprava těstovin
Chcete-li připravit měkké a nadýchané těstoviny, je postup velmi jednoduchý. Vše, co musíte udělat, je prosít mouku přes sítko a přidat do ní trochu soli. Potom přidejte vlažnou vodu a vymíchejte dohromady. Těsto by mělo být po zpracování měkké a flexibilní. Nemělo by se hlavně lepit na ruce. Z těsta vytvořte kouli a několikrát s ní jemně pohybujte po pracovní desce.
Tímto způsobem se z těsta dostane přebytečný vzduch. Potom těsto položíme a necháme chvíli odpočívat. Po chvíli můžeme pokračovat ve válení a nanášení nádivky. Hotové naplněné těstoviny připomínají zvířecí uši. Takto připravené těstoviny stačí už jen hodit do vroucí osolené vody. Když těstoviny vyplavou na hladinu, víte, že jsou hotové, naberte je na síto a jen vložte do misky. A můžete si užít chutné těstoviny.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/12044/eggless-pasta/