Vláčné a jemné těstoviny, které se rozplynou na jazyku: k dokonalosti postačí pouhé tři ingredience

Známá Magda Gesslerová je televizní osobnost, která také působí i v sociálních médiích, vydává kuchařské knihy a v televizním pořadu o vaření se snaží znovu vrátit slávu již zapomenutým receptům. Mnoho lidí používá její recepty každý den. V dnešním článku vám představíme recept na těstoviny, které se rozplynou v ústech.

Plněné těstoviny

Pokud neznáte tento recept, přicházíte o hodně. S houbami, masem, čočkou, bílými fazolemi nebo i švestkami, to vše můžete použít k naplnění těchto lahodných těstovin. Základem dokonalých těstovin však není nádivka, ale jemné těsto, které doslova taje v ústech. Magda zdůrazňuje, že seznam ingrediencí na tyto těstoviny vůbec není dlouhý.

Doporučený článek:  Cibulový odvar ocení na podzim každý. Nachlazení rychle odezní, organismus najde znovu rovnováhu

Stačí, když zkombinujete mouku, vodu a sůl ve správném poměru. Spousta lidí však dělá velkou chybu a do těsta přidávají vejce nebo olej. Chcete-li jemné těstoviny, tyto suroviny určitě vynechte. Těsto by mělo být tenké a přiměřeně naplněné. Pokud do těsta přidáte olej a vejce, bude po uvaření těžké. Při jídle pak budete cítit pouze chuť těsta a ne nádivky.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava těstovin

Chcete-li připravit měkké a nadýchané těstoviny, je postup velmi jednoduchý. Vše, co musíte udělat, je prosít mouku přes sítko a přidat do ní trochu soli. Potom přidejte vlažnou vodu a vymíchejte dohromady. Těsto by mělo být po zpracování měkké a flexibilní. Nemělo by se hlavně lepit na ruce. Z těsta vytvořte kouli a několikrát s ní jemně pohybujte po pracovní desce.

Doporučený článek:  Suché nakládané okurky mají intenzivní chuť, hotové jsou během jednoho dne

Tímto způsobem se z těsta dostane přebytečný vzduch. Potom těsto položíme a necháme chvíli odpočívat. Po chvíli můžeme pokračovat ve válení a nanášení nádivky. Hotové naplněné těstoviny připomínají zvířecí uši. Takto připravené těstoviny stačí už jen hodit do vroucí osolené vody. Když těstoviny vyplavou na hladinu, víte, že jsou hotové, naberte je na síto a jen vložte do misky. A můžete si užít chutné těstoviny.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/12044/eggless-pasta/
.

Doporučené články