Zeleninový salát je jedním ze symbolů Vánoc. Oblíbený je ale během celého roku, a pokud hledáte změnu, protože chcete překvapit svou rodinu něčím netradičním, ale chutným, podívejte se na tyto tři osvědčené recepty.
Recept na salát s celerem
Celerový salát patří mezi jednoduché recepty. Na jeho přípravu potřebujete:
- 350 g celeru z konzervy,
- 1 konzervu kukuřice,
- 1/3 plechovky ananasu,
- 150 g žlutého sýra,
- 4 malé nakládané okurky,
- 2–3 lžíce majonézy,
- špetku soli a pepře.
Postup:
Sýr, okurky a ananas nakrájejte na malé kousky a vložte do velké mísy. Přidejte scezenou kukuřici, celer, majonézu a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně salát zamíchejte a podle potřeby dochuťte.
Recept na salát s vejcem a sýrem
Na tento recept budete potřebovat:
- 8 vajec,
- 200 g konzervované kukuřice,
- 200 g konzervovaného hrášku,
- 200 g žlutého sýra,
- 6 ředkviček,
- 120 g kuřecí šunky,
- 5 lžic majonézy,
- sůl a pepř na dochucení,
- pažitku.
Postup:
Vejce uvařte klasickým způsobem natvrdo a kukuřici s hráškem sceďte. Sýr nastrouhejte na struhadle. Šunku a ředkvičky nakrájejte na malé kostičky. Jakmile budete mít uvařená vejce, nakrájejte je na malé kostičky a smíchejte s ostatními surovinami. Nakonec přidejte majonézu a dochuťte.
Recept na houbový salát
Houbový salát je velmi oblíbený, především pokud se vám v době houbové sezóny podařilo nasbírat čerstvé houby.
Ingredience:
- 1 velká sklenice nakládaných hub,
- 6 vajec,
- 1 konzerva kukuřice,
- 1 sklenice nakládaných okurek,
- 1 velké jablko,
- 3 lžíce majonézy,
- 3 lžičky hořčice,
- 2–3 lžíce šťávy z nakládaných okurek,
- sůl a pepř na dochucení.
Příprava:
Nejdříve uvařte vejce, poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Následně nakrájejte na kousky okurky, houby a přidejte konzervovanou kukuřici. Jablko oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vše vložte do mísy a promíchejte. V posledním kroku přidejte majonézu, hořčici, sůl, pepř a vodu z okurek.
Zdroj: https://sofabfood.com/delicious-non-traditional-side-salad-recipes/