Připravte si jedinečné dýňové latte nebo svařený jablečný mošt

Ať už jste fanouškem klasického dýňové latte nebo chcete vyzkoušet něco nového, tento článek vás provede přípravou lahodných teplých podzimních nápojů, které nepochybně zútulní a zpříjemní váš podzim.

Dýňové latte

Pojďme to nastartovat ikonickým dýňovým latte. Tento oblíbený nápoj zachycuje esenci podzimu v každém doušku. K přípravě tohoto lahodného nápoje doma budete potřebovat:

Ingredience:

  • 1 šálek silné uvařené kávy nebo 2 panáky espressa
  • 1/2 šálku mléka (plnotučné mléko, mandlové mléko nebo ovesné mléko)
  • 2 lžíce konzervovaného dýňového pyré
  • 1 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1/4 lžičky koření na dýňový koláč
  • šlehačka (volitelně)
  • Skořice nebo muškátový oříšek na ozdobu (volitelné)
Doporučený článek:  Karbanátky nebo boloňské špagety jsou nuda. Vyzkoušejte netradiční recepty s mletým masem

Instrukce:

  1. V hrnci smíchejte mléko, dýňové pyré, cukr a koření na dýňový koláč. Zahřívejte na středním plameni za stálého míchání, dokud nebude směs horká, ale ne vroucí.
  2. Směs odstavte z plotny a intenzivně šlehejte, aby se zpěnila.
  3. Uvařte si šálek silné kávy nebo dva panáky espressa.
  4. Uvařenou kávu nebo espresso nalijte do hrnku.
  5. Do hrnku jemně nalijte napěněnou mléčnou směs s dýní a lžící zadržte pěnu, aby tekutina vytekla jako první.
  6. Doplňte své latte šlehačkou, posypem skořice nebo muškátového oříšku a vychutnejte si svůj domácí podzimní nápoj.
Doporučený článek:  Chutný výraz zkazí jediná surovina. Kupovaný bujón vyhoďte, doma si připravíte mnohem lepší
Zdroj obrázku: Freepik

Svařený jablečný mošt

Svařený jablečný mošt je další typický podzimní nápoj, který je neuvěřitelně snadné vyrobit doma. Zde je to, co budete potřebovat:

Ingredience:

  • 4 šálky jablečné šťávy nebo jablečného moštu
  • 2-3 tyčinky skořice
  • 4-6 celých hřebíčků
  • 1-2 plátky pomeranče nebo citronu
  • Med nebo javorový sirup (volitelně, na oslazení)

Instrukce:

  1. Ve velkém hrnci smíchejte jablečnou šťávu nebo jablečný mošt, tyčinky skořice, hřebíček a plátky citrusů.
  2. Směs zahřívejte na středním plameni, dokud nebude horká, ale ne vroucí. Občas promíchejte.
  3. Sundejte z plotny a nechte asi 10 minut louhovat, aby se chutě spojily.
  4. Ochutnejte cider a přidejte med nebo javorový sirup, pokud dáváte přednost sladší chuti.
  5. Sceďte jablečný mošt do hrnků a podávejte horký. V případě potřeby ozdobte tyčinkou skořice nebo plátkem jablka.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/cocktails/best-warm-drinks
.

Doporučené články