Křupavé, zlatavé závitky neudělají ostudu na žádném stole. Místo strouhanky vsaďte na jiný způsob

Závitky jsou populární, oblíbené a poměrně jednoduché jídlo, jehož tajemstvím je šťavnatá zeleninová směs a jemná strouhanka. Zajímavé však je, že právě strouhanku nepotřebujeme k přípravě dokonalých závitků. Jak je to možné? Máme pro vás jeden jednoduchý trik. Závitky budou lahodné, křupavé a chutné!

Oblíbené a jednoduché jídlo

Závitky jsou populární a oblíbené jídlo ve formě smažených kuliček nebo válečků. Nádivka může být připravena z jemně namletých brambor, zelí s přídavkem smažené a kořeněné cibule, ale také z masa, hub, jemně nakrájeného vejce nebo sýra. Z připraveného těsta se vytvoří požadovaný tvar a obalí se ve vejci s moukou a strouhankou a pak se smaží v oleji. Závitky jsou extrémně křupavé díky strouhance, která jim navíc dodá typicky zlatavou barvu. Pokud však na to nemáme čas a hledáme jinou, jednoduchou alternativu, můžeme připravit křupavé a lahodné závitky pomocí osvědčeného triku!

Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduchý trik pro křupavé závitky: nebudete potřebovat ani kousek strouhanky

Ideální závitky musí být křupavé, ale na to opravdu nepotřebujeme strouhanku! Základem je palačinkové těsto. Připravíme je ze dvou vajec, sklenice mouky a půl sklenice mléka. Pro ještě dokonalejší chuť můžeme těsto osolit a také okořenit oblíbeným kořením. Smažené závitky před vložením do rozpáleného oleje namočte do palačinkového těsta. Během smažení je otočte ze všech stran. Hotové usmažené závitky položte na papírový ubrousek, aby vysál přebytečný tuk. Podáváme je nejlépe čerstvé s bramborovou přílohou.

Doporučený článek:  Známá influencerka prozradila jednoduchý postup, jak všechny potraviny uchovat déle čerstvé

Na asijský způsob

Zeleninové rolky neboli jarní závitky jsou velice rozšířeným pokrmem hlavně v Asii. Do těchto rolek se dává náplň z různého druhu zeleniny. Nejčastěji se používá bílé zelí, cuketa, mrkev, červená cibule i jarní cibulka. Dochucuje se typickými asijskými omáčkami, a to kapkou sezamového oleje, sójovou omáčkou a v neposlední řadě se přidává také ústřicová omáčka. K dochucení se používá koriandr, mletý pepř, sůl a hnědý cukr. Směs se po důkladném promíchání balí do rýžových placek. Hotové rolky se smaží na vyšší pánvi nebo v rendlíku v rozpáleném oleji a smaží se z obou stran.

Zdroj: https://www.schwartz.co.uk/recipes/pork/crispy-pancake-rolls
.

Doporučené články