Karbanátky mohou být velký problém i pro zkušeného kuchaře. Někdy jsou příliš suché, což zkazí chuť celého jídla. Ukázalo se, že tento problém můžete velmi jednoduše a rychle napravit. Stačí, když místo mouky použijete trochu jinou surovinu, kterou máte jistě doma. Tajemství dokonalých karbanátků je mnohem jednodušší, než si myslíte.
Měkké a šťavnaté karbanátky
Šťavnatost masa je to nejdůležitější, na co se musíte při přípravě soustředit. Bramborová kaše a okurkový salát vám s tím trochu pomohou, ale šťavnatý a jemný musí být i samotný karbanátek. Stává se, že i při obrovské snaze jsou karbanátky neuvěřitelně suché a tvrdé. Naštěstí pro vás máme jednoduchý trik, se kterým se vám to již nikdy nestane. Jak na to?

Proč přidávat obiloviny do karbanátků?
Někteří kuchaři mají unikátní způsob, jak připravit klasické karbanátky. Do masa místo mouky přidejte ječné kroupy. Kombinace mletého masa, ječných krup, vajec a koření je ideálním spojením pro dokonalý pokrm. Tato směs bude skvělou alternativou ke klasickým karbanátkům. Uvidíte, že jediná změna v tradičním receptu může způsobit obrovskou změnu.
Jak připravit karbanátky s ječnými kroupami?
Na vynikající karbanátky podle tohoto receptu budete potřebovat trochu více ingrediencí než obvykle. Připravte si 300 gramů mletého masa, 300 gramů vařených ječných krup, 1 vejce, 1 lžičku pikantní hořčice, 2 lžíce másla, 1 cibuli, 1 mrkev, 3 houby, 2 stroužky česneku, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř, trochu strouhanky a olej na smažení.
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Žampiony a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezměknou. Potom přidejte mrkev a houby a smažte, dokud nezměknou. Dejte stranou. Kroupy uvařte, sceďte a přidejte do masa s kořením, hořčicí, vejcem a vychladlou zeleninou. Promíchejte, vytvarujte karbanátky a obalte ve strouhance. Osmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Dobrou chuť!
Zdroj: https://spreadthemustard.com/recipes/pork-barley-meatballs/