Karbanátky s ječnými kroupami jsou lahodné a šťavnaté

Karbanátky mohou být velký problém i pro zkušeného kuchaře. Někdy jsou příliš suché, což zkazí chuť celého jídla. Ukázalo se, že tento problém můžete velmi jednoduše a rychle napravit. Stačí, když místo mouky použijete trochu jinou surovinu, kterou máte jistě doma. Tajemství dokonalých karbanátků je mnohem jednodušší, než si myslíte.

Měkké a šťavnaté karbanátky

Šťavnatost masa je to nejdůležitější, na co se musíte při přípravě soustředit. Bramborová kaše a okurkový salát vám s tím trochu pomohou, ale šťavnatý a jemný musí být i samotný karbanátek. Stává se, že i při obrovské snaze jsou karbanátky neuvěřitelně suché a tvrdé. Naštěstí pro vás máme jednoduchý trik, se kterým se vám to již nikdy nestane. Jak na to?

Doporučený článek:  Recept na dokonalou žemlovku vypadá bizarně. Nejsou v ní rohlíky, chuť doplňuje míchaný drink
Zdroj obrázku: Freepik

Proč přidávat obiloviny do karbanátků?

Někteří kuchaři mají unikátní způsob, jak připravit klasické karbanátky. Do masa místo mouky přidejte ječné kroupy. Kombinace mletého masa, ječných krup, vajec a koření je ideálním spojením pro dokonalý pokrm. Tato směs bude skvělou alternativou ke klasickým karbanátkům. Uvidíte, že jediná změna v tradičním receptu může způsobit obrovskou změnu.

Jak připravit karbanátky s ječnými kroupami?

Na vynikající karbanátky podle tohoto receptu budete potřebovat trochu více ingrediencí než obvykle. Připravte si 300 gramů mletého masa, 300 gramů vařených ječných krup, 1 vejce, 1 lžičku pikantní hořčice, 2 lžíce másla, 1 cibuli, 1 mrkev, 3 houby, 2 stroužky česneku, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř, trochu strouhanky a olej na smažení.

Doporučený článek:  Marinovaná cibule skvěle doplní salát i domácí burger. Zavařenou ve sklenici si užijete po celý rok

Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Žampiony a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezměknou. Potom přidejte mrkev a houby a smažte, dokud nezměknou. Dejte stranou. Kroupy uvařte, sceďte a přidejte do masa s kořením, hořčicí, vejcem a vychladlou zeleninou. Promíchejte, vytvarujte karbanátky a obalte ve strouhance. Osmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Dobrou chuť!

Zdroj: https://spreadthemustard.com/recipes/pork-barley-meatballs/
.

Doporučené články