Jednoduchý recept na nakládané okurky, které budou dokonale křupavé

Nakládané okurky patří mezi největší pochoutky Čechů. Zkusit můžete nespočet receptů na nakládání okurek. Dnes se podíváme na nejjednodušší způsob, se kterým jste se kdy setkali. Velkou výhodou je, že vám tyto okurky vydrží až do zimy, kdy si je vychutnáte na chlebíčku nebo k masu.

Jednoduchý recept na nakládané okurky

Tento recept je vhodný pro sklenici o objemu 0,75 ml. Poměry musíte přizpůsobit množství sklenic a jejich objemu. Na tento recept potřebujete okurky, 1 list třešně nebo rybízu, 3 kuličky nového koření, 30 cm snítky kopru, 2 stroužky česneku a 3 kousky křenu. K tomu budete potřebovat také 1 litr horké vody, ve kterém rozpustíte 1 lžíci soli. Až budete lákem přelévat okurky, nesmí mít více než 30 stupňů.

Doporučený článek:  Použijte nasbírané houby originálním způsobem. Zabalte je do čerstvých palačinek místo tradiční marmelády
Zdroj obrázku: Freepik

Způsob přípravy

Základem pro nakládané okurky jsou také sterilizované sklenice a víčka. Tím musíte začít. Kořen křenu oloupejte a nakrájejte. Stroužky česneku rozdrťte. Až budete mít ingredience připravené, položte na dno sklenice kopr, list třešně a česnek. Potom naplňte sklenici okurkami. Prázdná místa vyplňte koprem, novým kořením, křenem a česnekem.

Nakonec sklenice zalijte lákem a nechte asi 1 cm volného místa v horní části sklenice. Sůl je skvělou konzervační látkou, která udrží okurky krásně čerstvé a křupavé po delší dobu. Nakládané okurky jsou dobré pro spotřebu v blízké budoucnosti. Jestli si je chcete nechat až na zimu, měli byste sklenice ještě zavařit klasickým způsobem.

Doporučený článek:  Připravte si grilovaný chřest s bílou klobásou a bramborami

Největší chyby při nakládání okurek

Pro dokonale křupavé okurky musíte dodržet správný postup. Bohužel hodně lidí dělá při nakládání zbytečné chyby. Do sklenice musíte vždy dostat co největší množství okurek, protože jinak v nich bude příliš mnoho vzduchu a okurky budou měkké. Velkou chybou je také příliš vysoká teplota při skladování. Ideálně byste měli okurky skladovat v chladu (5–6 stupňů) a ve tmě.

Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/
.

Doporučené články