Příprava polské velikonoční polévky je snadná. Přílišnou kyselost zmírní jedlá soda nebo cukr

Naši sousedé si neumí představit Velikonoce bez chutné kyselé polévky. Příprava tohoto jídla nevyžaduje žádné kulinářské dovednosti, ale mnohdy se může stát, že se polévka nezdaří a zůstane příliš kyselá. Naštěstí i s tímto problémem se stále dá zachránit.

Polský velikonoční symbol

Všichni se už nedočkavě těšíme na příchozí svátky a plánujeme přípravu tradičních jídel. Pokud máte rádi polskou kuchyni, můžete si zkusit připravit jejich tradiční kyselou polévku. Poláci připravují toto jídlo na svátek pánova zmrtvýchvstání. Tato polévka je velmi chutná a zdává, bohužel mnohdy se stane, že polévka je příliš kyselá. Naštěstí se tento problém dá vyřešit mnohem snáze, než se zdá.

Doporučený článek:  10 tipů, jak ušetřit v kuchyni každý den

Když se ukáže, že polévka je příliš kyselá, je nejlepší sáhnout po prokázaném patentu našich babiček nebo matek a do mírně neúspěšné polévky přidat malé množství jedlé sody. Považuje se za účinný neutralizátor příliš kyselé chutě. Nalijte do hrnce půl lžičky jedlé sody se zipem a opatrně zkombinujte všechny ingredience.

Zdroj obrázku: Freepik

Další tipy

Kromě triku se sodou v boji proti příliš kyselé chuti polévky můžete také použít jednoduchý způsob s cukrem. Pokud do polévky přidáte malé množství bílé látky, chuť bude vyvážená a kyselost se zmírní. Pokud je čas opravdu krátký a kyselá dochuť polévky, musí být okamžitě neutralizována, je nejlepší do něj přidat krém. Tento jednoduchý způsob vám umožňuje dosáhnout opravdu skvělých výsledků.

Doporučený článek:  Přebytek velikonočních vajec nemám. První týden všechny sníme, hitem v naší rodině je vaječný tatarák

Tuto polévku opravdu stojí za to jíst, protože poskytuje cenné ingredience. Kyselina, na jejímž základě se vytváří, je pokladnicí lehce stravitelných bílkovin, vitamínů a minerálů. Pečuje o rovnováhu mezi kyselinou a bází v těle, stimuluje práci jater a žlučníku, zmírňuje příznaky gastrointestinálních a trávicích onemocnění. Díky tomu tělo snáze absorbuje vápník.

Zdroj: https://tasteisyours.com/polish-zurek-the-best-soup-from-poland/
.

Doporučené články