Proces přípravy guláše určitě není komplikovaný, ale je časově náročný. Aby se maso rozplynulo v ústech, bylo měkké a chutné, v našem receptu by neměla chybět určitá složka. Až s ní se toto jídlo stává skutečným kulinářským zážitkem.
Pozor na sůl
Někteří při přípravě vepřového guláše sahají po speciálních změkčujících solích. Ukazuje se, že to není nutné. Stačí si pořídit úplně jinou, přírodní přísadu. Pamatujte, že v procesu přípravy masa na dušené maso hrají svou roli určitá pravidla. Na guláš si vybírejte jen kvalitní a čerstvé maso. Nejchutnější guláš budete mít, když koupíte kvalitní vepřové maso.
Za prvé maso musí být vždy nakrájené podél vláken. Je také zakázáno solit maso příliš brzy, protože se stane gumovým. Pak už vám nepomůže ani přidávání vody do guláše. Proto si dávejte na tento zásadní krok velký pozor, protože následky jsou nevratné. Nejlépe uděláte, pokud si necháte dochucování na samotný konec vaření.
Měkké maso
Odpůrci havajské pizzy podporují názor, že toto ovoce se nehodí k masu. Jsou ovšem na omylu. Nejen pizza se šunkou a ananasem je dokonalá kombinace, ale také tento exotický doplněk dokonale ladí s masem v jiných jídlech. V guláši může působit jako vynikající „změkčovač“ vepřového a hovězího masa. Vše díky tomu, že obsahuje enzym zvaný bromelain, o kterém je známo, že rozkládá proteiny.
Chcete-li připravit vynikající guláš, stojí za to udělat marinádu s kousky ananasu, kterou maso před vařením polijeme. Potom změkne a roztaje v ústech. Příprava guláše určitě patří k letním radovánkám hned po grilování. Je proto dobré vědět, jak připravit chutný guláš, který si bude moci užít celá vaše rodina nebo přátelé.
Zdroj: https://www.tastingtable.com/869048/why-pineapple-makes-a-good-meat-tenderizer/