Snadné recepty na nejoblíbenější druhy vánočního cukroví

Linzer Cookies

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku mletých lískových oříšků
  • 1/2 šálku másla (měkkého)
  • 1/2 šálku cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Malý sklenička malinového džemu
  • Cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a mleté lískové oříšky.
  2. V jiné míse smíchejte měkké máslo s cukrem moučka dohladka. Přidejte žloutek, vanilkový extrakt a špetku soli. Dobře promíchejte.
  3. Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí do směsi s máslem a cukrem. Těsto by mělo být měkké a hladké.
  4. Těsto zabalte do plastové folie a dejte ho na 30 minut do lednice.
  5. Troubu předehřejte na 180°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  6. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku přibližně 5 mm. Vyřezávejte vánoční tvary s otvorem uprostřed (hvězdy, srdce, atd.).
  7. Položte vykrajované kusy na připravený plech a pečte je asi 10-12 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
  8. Nechte sušenky vychladnout na plechu a poté na některé z nich nanesete malinový džem.
  9. Navrchněte sušenky s dírami cukrem moučka a poté pokládejte sušenky s dírami na sušenky s džemem.
  10. Hotové Linzer Cookies můžete podávat a těšit se na jejich lahodnou chuť.
Doporučený článek:  Jednoduchý recept na domácí nakládané okurky, které si uchovají křupavost
Zdroj obrázku: Freepik

Vánoční perníčky

Ingredience:

  • 3 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 šálku másla (měkkého)
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/4 šálku medu
  • 1 velké vajíčko
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek a všechny koření.
  2. V jiné míse míchejte máslo, hnědý cukr a med, dokud nebude směs hebká.
  3. Přidejte vajíčko a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  4. Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a těsto dobře promíchejte.
  5. Těsto zabalte do plastové folie a nechte ho alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.
  6. Troubu předehřejte na 180°C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  7. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte vánoční tvary.
  8. Pečte perníčky asi 8-10 minut, dokud nejsou zlatavé.
  9. Po vychladnutí můžete perníčky zdobit polevou nebo krémem podle svého výběru.
Doporučený článek:  Zdravé alternativy chleba, které ozvláštní běžnou snídani nebo večeři

Krumlovské oplatky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 velká vajíčka
  • Skořice (dle chuti)
  • Vaječný bílek na potření
  • Hnědý cukr a mletá skořice na posypání

Postup:

  1. Smíchejte máslo s moučkovým cukrem dohladka.
  2. Přidejte vajíčka a skořici a dobře promíchejte.
  3. Postupně přidávejte hladkou mouku a těsto hnětejte, dokud nezískáte hladkou a homogenní hmotu.
  4. Těsto zabalte do plastové folie a nechte ho alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
  5. Troubu předehřejte na 180°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  6. Těsto rozdělte na menší části a jednotlivé části vyválejte na velmi tenký plát (cca 2 mm).
  7. Pomocí vánočních forem vykrajujte různé tvary a položte je na připravený plech.
  8. Povrch perníčků potřete vaječným bílkem a posypte směsí hnědého cukru a mleté skořice.
  9. Pečte perníčky asi 10 minut, dokud nejsou zlatavé.
  10. Po vychladnutí můžete perníčky skladovat nebo darovat jako vánoční dárek.
Doporučený článek:  Domácí nakládání okurek. Ušetřete za drahou zeleninu v regálech obchodů

Toto jsou tři různé recepty na vánoční cukroví, ale existuje mnoho dalších oblíbených receptů z různých koutů světa. Můžete si vybrat ty, které vám nejvíce chutnají a upravit je podle svých preferencí. Vánoční pečení je skvělou tradicí, která může přinést radost všem členům rodiny.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipes/934/holidays-and-events/christmas/baking/
.

Doporučené články