Houby nikdy nezklamou. Vyzkoušejte hříbky na smetaně s estragonem

Mezi nejoblíbenější podzimní houby patří jednoznačně hřiby. Během procházky v lese jich je v krátkém čase plný košík. Hodí se do různých teplých pokrmů, mohou se péct i smažit, k tomu je možné je usušit i naložit. V poslední době je oblíbené rovněž jejich zamrazování do zásoby, protože tento způsob skladování je rychlejší než sušení. Bohatou sklizeň si tak lze užívat po celý rok.

Češi v čele žebříčku houbařů

Houbaření se řadí mezi nejčastější koníčky Čechů, podle statistik jsou tuzemci dokonce nejvášnivějšími houbaři na světě, protože si každý domů přinese okolo osmi kilogramů hub. Obdobně jsou pak na tom jen v jihovýchodní Asii. Není proto divu, že existuje nesčetně houbových receptů a houby se přidávají do hlavních jídel, do omáček, do polévek, jako náplně do masa či do omelet, k tomu se houby objevují rovněž ve štědrovečerním jídle, které se nazývá kuba. Nakládané houby rozhodně nechybí při žádném posezení s přáteli.

Doporučený článek:  Domácí tablety do myčky jsou levné, využít je lze nejen na nádobí
Zdroj obrázku: Freepik

Těstoviny s houbami a estragonem

Smaženice, houbové řízky, bramboračka, houbová polévka nebo omáčka jsou klasické recepty, které se v průběhu podzimu objevují na jídelníčcích v domácnosti i v restauraci. Méně časté jsou kombinace s těstovinami, přitom chutnají naprosto senzačně. Takovým receptem, který stojí za to vyzkoušet jsou hříbky na smetaně s estragonem a bílým vínem. Jejich příprava je nadmíru snadná. Co je pro přípravu receptu potřeba?

Ingredience:

  • těstoviny – 400-500 g
  • hřiby – 600 g
  • parmazán – 50 g
  • cibule – 1 ks
  • estragon – 1 svazek
  • bílé víno – 120 ml
  • smetana – 250 ml
  • máslo – 50 g
  • sůl – dle chuti
  • pepř – dle chuti
Doporučený článek:  O chuti mletých kotletek rozhoduje kvalita masa

Nejprve se uvaří těstoviny na skus dle návodu na obalu, po scezení se nechají pod pokličkou. Čisté a osušené houby se nakrájí na větší kousky. Máslo se rozehřeje v pánvi, přisypou se houby, poté se přidá najemno nakrájená cibule. Po osmahnutí se zalije směs bílým vínem. Po odpaření alkoholu se přidá smetana, omáčka se provaří. Do pánve se vsypou těstoviny a jídlo se dochutí estragonem a solí a pepřem. Talíře se před podáváním ozdobí nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/recipe/creamy-pasta-with-crispy-mushrooms
.

Doporučené články