Připravte si hamburger s grilovanou zeleninou a sýrem

Jestli chcete při večerní grilovací party připravit jedinečnou dobrotu, určitě si připravte suroviny na tento recept. Jedná se o cheesburger s grilovanou zeleninou a několika druhy sýra. Pokud tedy zrovna nedržíte dietu, dopřejte si tento lahodný kousek. Hodí se skvěle k dobrému pití, a hlavně zažene hlad.

Zeleninu i maso ogrilujte, a nezapomeňte přidat sýry

Díky několika druhům sýra bude cheeseburger chutnat pokaždé jinak, protože si druhy můžete obměňovat. Pokud přidáte hodně zeleniny, kterou předtím také ogrilujete a doplníte skvěle opečeným masem, připravíte pochoutku, kterou vám bude každý závidět. Na čtyři kousky tohoto hamburgeru si připravte:

  • 4 sezamové bulky
  • 1 balení koření na hamburgery
  • 2 velká rajčata
  • 1 malou cuketu
  • 1 cibuli
  • 1 červenou cibuli
  • 1 červenou papriku
  • 4 plátky sýru scamorza
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 mini římský salát
  • Mleté chilli vločky, mletý černý pepř, řepkový olej, sůl, pažitku
  • Omáčku typu majonéza

Veškerou zeleninu si nakrájejte na plátky a ogrilujte na grilu. Cibuli nakrájejte na kroužky, které by měly zůstat vcelku, nerozdělujte je. Papriky na plátky, abyste udělali proužky, nezapomeňte odstranit semínka. Plátky rajčat zkuste nakrájet na plátky silné asi 1 cm.

Cheeseburgery jsou oblíbené hlavně mezi mladými lidmi

Masové placky vložte na gril a z každé strany nechte péct několik minut. Zároveň dejte na gril i zeleninu, aby byla upečená dostatečně a připravená najednou s masem. Polijte ji malým množstvím oleje a posolte. Cuketu přidejte jako poslední, protože je velmi rychle hotová. Sezamové bulky rozkrojte a dejte malinko opéct z obou stran. Když je maso i zelenina hotové, přidejte sýr scamorza na gril.

Spodní část housky potřete omáčkou z kari nebo jiných bylinek, opepřete, dejte cuketu, sýr, maso, posypte parmazánem. Následně přidejte grilovanou zeleninu – červenou a bílou cibuli, papriku, rajče – dochuťte chilli, pažitkou, mátou, listem salátu, a nakonec přikryjte druhou polovinou housky. Můžete je nakonec ještě propíchnout párátkem.

.

Doporučené články