Horké nápoje, které zahřejí v sychravých dnech

V chladné podzimní dny je třeba se dobře prohřát, abyste je mohli ve zdraví přečkat. Zapomeňte na chladné tekutiny s kostkami ledu, ale dopřejte si raději nápoj, ze které se bude samým horkem kouřit. Výborný je černý i zelený čaj, ale můžete si dát třeba i svařené víno. Jak na jeho přípravu?

Proč si na podzim dopřát raději černý čaj

Černý čaj je klasickým a tradičním nápojem, který zpravidla nechybí ke snídani či k večeři. Někdo je zvyklý ho popíjet i přes den. O černém čaji se říká, že na rozdíl od jeho zelené varianty organismus prohřívá. Proto byste si ho měli dávat v chladné dny, kdy za oknem zuří vánice nebo plískanice. Zelený čaj si nechejte zase na letní dny.

Doporučený článek:  Cukr je nezdravý, jeho náhražky ale nemusí být lepší. Oslaďte si život jinak

Kdo má rád, tak si černý čaj vypije jen tak bez ochucení. Jiní si do něho přidávají med a mléko. Je možné ho ochutit i hnědým rumem. Klasické ochucení čaje je cukrem a citronem. Kdo nemá rád cukr, nahradí ho včelím medem.

Zdroj obrázku: Freepik

Svařené víno

Podzim je obdobím zrání vinné révy a její sklizně. Určitě se těšíte na burčák, což je vinný zkvašený mošt plný vitamínů. Dobře váš organismu prohřeje svařené víno, které si můžete připravit z červeného vína. Nemusíte na něho vzít tu nejlepší kvalitu, jako je například výběr z bobulí. Stačí levnější varianta, protože ji ochutíte skořicí a hřebíčkem, které nápoji dodávají jeho charakteristickou chuť.

Doporučený článek:  Bramborová kaše podle hvězdy TikToku Poppy O'Toole: jednoduchá, ale výborná

Do hrnce si odměříte požadované množství vína, přidáte zmíněné koření a víno rozředíte trochou vody. Uvaříte, aby se do vína přenesla chuť koření. A můžete podávat. Víte, že kořenící směs na svařené víno je možné i koupit již hotovou v obchodě?

Uvařte si grog

Grog je tradičním alkoholickým nápojem pro zmrzlé lyžaře. Připravuje se z rumu a horké vody. Místo rumu lze použít koňak, griotku i whisky. Záleží na tom, co máte zrovna doma po ruce. Nápoj dochutíte krystalovým cukrem a můžete ho podávat. Krásně vás prohřeje a hned se budete cítit lépe.

Zdroj: https://www.forkly.com/drinks/10-hot-drinks-for-autumn
.

Doporučené články