Nové brambory s masem nebo sázeným vejcem a k tomu okurkový salát, to je recept na výbornou letní večeři. Aby však byla ještě lepší, je dobré dát si pozor na to, aby salát z okurek byl křupavý a netekla z něj voda. Stačí si dát pozor na jednu přísadu – sůl. Na chuti se projeví doba přidání tohoto koření.
Správný čas pro přidání soli
Oblíbený doplněk oběda je okurkový salát. Recept je velmi jednoduchý, ale nikdo nemá rád, když je v salátu příliš vody a okurky jsou měkké. Klíčem ke křupavému salátu je čas přidání základního koření.
Poté, co okurky umyjete, oloupete a nakrájíte, osolte je a nechte odstát 10 minut. Během tohoto času zelenina pustí vodu, kterou následně vylijte. Díky tomu bude okurkový salát křupavý a voda nenaředí smetanu ani jogurt.
Recept na okurkový salát
Příprava salátu je jednoduchá, ale drobné úpravy mohou mít velký vliv na chuť tohoto doplňku k obědu.
Základní a nejjednodušší recept zahrnuje omytí okurky, její oloupání (někdo okurku neloupe, protože tvrdí, že slupka dodá hodně chuti). Následuje osolení, po deseti minutách scezení vody, přidání smetany a dochucení solí a pepřem podle chuti.
Ve fit verzi tohoto salátu je možné zakysanou smetanu nahradit jogurtem. Mnoho lidí také volí přísady, které podle nich zlepší chuť salátu z okurek.
Někdo do něj přidává mladý kopr, který zpestří chuť a skvěle se hodí k zelené zelenině. Jiní zase upřednostňují okurkový salát, který má mírně kyselou chuť. Ti pak přidají trochu citronové šťávy nebo octa.
Existují i tací, kteří milují kombinaci kyselé chuti a okurky. Vzdají se úplně smetany a salát připraví jen s octem. Možným doplňkem je také cukr, který zvýrazní chuť salátu. Recept na okurkový salát je velmi jednoduchý, ale existuje mnoho variant jeho přípravy, protože závisí na preferencích každého.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/the-secret-to-the-crunchiest-cucumber-salad-22932069