Podzimní sendviče a wrapy, které se hodí na cesty i jako rychlý oběd

Podzim je obdobím svěžího vzduchu, střídání listů a množství lahodných sezónních surovin. Jak lépe oslavit toto útulné období než řadou slaných sendvičů a wrapů, které zachycují chuť podzimu? V tomto článku prozkoumáme několik kreativních a lákavých nápadů na sendviče a wrapy, které obsahují to nejlepší z podzimu.

Krůtí wrap s brusinkami

Tento wrap kombinuje klasické chutě amerického svátku Díkuvzdání v pohodlném wrapu. Začněte celozrnnou tortillou a navrstvěte na ni plátky pečeného krůtího masa, lžíci brusinkové omáčky, hrst rukoly a pokapejte medovou hořčicí. Srolujte a máte dokonalou směs sladkého a slaného s nádechem podzimního koření.

Doporučený článek:  První šediny vyděsí každou ženu. Po chemii sahat nemusíte, přirozenou barvu obnoví známá bylinka

Podzimní zeleninový wrap

Pro vegetariánskou variantu překypující podzimními chutěmi vytvořte podzimní vegetariánský wrap. Zeleninu jako sladké brambory, řepu a růžičkovou kapustu pečte na olivovém oleji, rozmarýnu a tymiánu. Umístěte je na tortillu, přidejte kapku balzamikové glazury, trochu čerstvého špenátu a rozdrobený sýr feta. Kombinace pečené zeleniny a pikantního sýra je chutí podzimu v každém soustu.

Zdroj obrázku: Freepik

Panini z dýně a slaniny

Dýňové pyré není jen na koláče; může dodat krémovitost a hloubku i sendvičům. Na chleba potřete vrstvu dýňového pyré a položte na něj křupavou slaninu, nakrájená jablka a hrst rukoly. Grilujte sendvič k dokonalosti a získáte nádhernou kombinaci kouřovosti, sladkosti a zemité dobroty.

Doporučený článek:  Příprava bílé klobásy začíná v obchodě. Při výběru je zásadní složení

Wrap z fíků a prosciutta

Fíky jsou na podzim na vrcholu a skvěle se snoubí se slaností prosciutta. Začněte velkou tortillou a vrstvěte ji rukolou, tenkými plátky prosciutta, čerstvými fíky a rozdrobeným kozím sýrem. Pokapejte ingredience balzamikovou redukcí, než je srolujete a získáte sladko-slaný zážitek, který křičí podzim.

Panini s brusinkami a sýrem brie

Brusinky jsou základní ingrediencí podzimu. Potřete panini brusinkovou omáčkou a navrstvěte na něj plátky krémového sýra brie. Pro lepší texturu a chuť přidejte trochu rukoly a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Grilujte k dokonalosti a budete mít sladko-slané mistrovské dílo.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/wrap-recipes
.

Doporučené články