Při správném skladování vydrží uzené maso déle. Možností je několik

Domácí i kupované uzené maso chutná skvěle. Musíte ho ovšem správně skladovat, aby vám vydrželo vážně dlouho. Navíc tím zachováte jeho chuť, konzistenci a aroma. A také zajistíte, že jeho konzumace bude naprosto bezpečná. To je asi to nejdůležitější, o co se musíte postarat. Existuje hned několik způsobů, jak tento druh masa skladovat, aby vám vydrželo dlouho a zůstalo bezpečné ke konzumaci.

Skladování v lednici

Nejlepší je samozřejmě lednice, která má teplotu maximálně do 4 stupňů. Maso zabalte do vzduchotěsného obalu nebo potravinářské fólie. Tím zabráníte kontaktu s vlhkostí a vzduchem, což zabrání bakteriím a také ochrání chuť masa. Takto vydrží uzené maso 1-2 týdny.

Doporučený článek:  Využijte pórek na maximum. Zelená část je ideální pro netradiční saláty i jako příloha k masu

Vakuové balení

Máte-li doma vakuovačku na potraviny, můžete si maso uchovat tímto způsobem. Prodloužíte tím jeho trvanlivost a také uchováte chuť i vůni. Po tomto ošetření maso poté skladujte v lednici nebo v mrazáku. Snížíte tím kontakt se vzduchem na minimum, takže maso vydrží mnohem déle.

Zdroj obrázku: Freepik

Skladování v suchu a chladu

Uzené maso můžete uložit také do spíže, jestli nemáte v lednici nebo v mrazáku zrovna místo. Místo musí být suché, chladné a tmavé do maximální teploty 15 stupňů. Neskladujte takto maso dlouho, protože jinak se zkazí. Pro krátkodobé skladování ale můžete využít i tuto možnost.

Doporučený článek:  Sušení hub v mikrovlnné troubě je jednoduché a rychlé

Konzervování v tuku

Uzené maso můžete vložit do oleje nebo jiného tuku. To mu prodlouží trvanlivost, ale musíte myslet na klasické konzervační postupy. Jinak ho nakonec zničíte a nevychutnáte si ho vůbec. Další možností je maso usušit na tzv. jerky. Tím hodně prodloužíte jeho trvanlivost a užijete si trochu jiné chuti. Sušené maso ale také musíte uchovávat v suchu.

Nezapomínejte na pravidelnou kontrolu

Nejdůležitější je, abyste maso pravidelně kontrolovali. Jestli uvidíte změny barvy nebo vůně, vyhoďte ho. Vepřové maso je velmi nebezpečné, pokud není čerstvé nebo správné uvařené. Proto si dávejte pozor na jeho stav předtím, než se pustíte do přípravy a konzumace tohoto masa.

Zdroj: https://americanmadegrills.com/blogs/grilling-tips/how-smoked-meat-can-be-kept-for-a-long-time
.

Doporučené články