Chuť kávy zjemní kakao, sůl ji zbaví hořkosti

V mnoha zemích je káva na prvních příčkách mezi oblíbenými nápoji. Již dlouho bojuje s čajem o prvenství, ale v naší zemi vyhrává jednoznačně káva. Dopřát si ji můžete v různých formách, jedná se pouze o vaše preference. Díky jednoduchým trikům si však svůj oblíbený šálek kávy můžete vychutnat ještě víc.

Slabá káva

Pokud jste si připravili kávu a zdá se vám její chuť příliš slabá, jednoduše si do ní přidejte ještě jednu lžičku rozpustné kávy. Pokud máte opačný problém a připravili jste si kávu příliš silnou, můžete ji trochu zeslabit přidáním kakaa. Kakao dokáže také zvýraznit chuť kávy, takže si ji užijete o trochu víc. Pokud je pro vás káva příliš hořká, nemusíte do ní přidávat cukr.

Doporučený článek:  Zamrazování udrží potraviny dlouho čerstvé. Vhodné je dodržet několik pravidel

Místo toho stojí za to přidat špetku soli. Sodné ionty obsažené v tomto koření účinně eliminují chuť hořkosti kávy. Kromě toho bude takto doplněný nápoj působit na tělo ještě víc. Káva skladovaná po dlouhou dobu postupně ztrácí aroma. Nejhorší nápad je dávat ji do chladničky, v takových podmínkách absorbuje vůni jiných produktů, které se tam nacházejí. Přesýpání do kovu může také poškodit chuť kávy. Nejlepší je uložit ji do skříňky v původním obalu, ve kterém byla zakoupena, a ne ho vyhodit.

Doporučený článek:  Dokonale vyleštěné příbory bez jediné skvrny: s domácími triky budou zářit jako nové
Zdroj obrázku: Freepik

Voňavá káva

Pokud při mletí přidáte ke kávovým zrnům trochu skořice, dodáte svému nápoji jedinečné aroma. Podle baristů bude takový účinek mnohem silnější, než když přidáte do připravené kávy mletou skořici. Pokud máte problém s přípravou kávy, držte se jednoduchého pravidla, kdy je ideální poměr kávy k vodě přibližně 1 : 20. To znamená, že na jednu porci kávy musíte přidat dvacet porcí vody.

Pokud jste měli kávu příliš dlouho otevřenou a zvětrala vám, přinášíme vám jednoduché řešení. Do obalu s kávou přidejte pár kostek čokolády. Následně balení zavřete a počkejte dva nebo tři dny. Tímto způsobem získává káva příjemné čokoládové aroma. Podle odborníků má káva zdraví prospěšné vlastnosti, dávejte si však pozor na zkonzumované množství. Nadměrné pití kávy může mít nepříjemné účinky jako například nespavost nebo bolesti hlavy.

Zdroj: https://insanelygoodrecipes.com/how-to-make-coffee-taste-better/
.

Doporučené články