Podzimní varianty oblíbené kávy, které zahřejí a okoření život

Zatímco listy mění barvy a vzduch naplňuje svěží chlad, není nic lepšího než popíjet šálek teplé kávy, abyste si mohli vychutnat krásu podzimu. V tomto článku prozkoumáme několik fantastických nápadů na kombinaci kávy, které zvednou váš zážitek z podzimní kávy.

Pumpkin spice latte

Začněme podzimní klasikou: pumpkin spice latte. Tento oblíbený nápoj kombinuje bohaté, výrazné chutě kávy s teplým, uklidňujícím kořením podzimu. Chcete-li dýňové latte připravit, jednoduše uvařte silný šálek kávy nebo espressa a smíchejte jej s napařeným mlékem. Přidejte štědrou odměrku směsi dýňového koření (skořice, muškátový oříšek, nové koření a hřebíček), špetku vanilkového sirupu a doplňte šlehačkou a posypte skořicí.

Doporučený článek:  Na okurky zapomeňte. Naložená cuketa je pochoutka, kterou si můžete dopřát během celé zimy

Karamelová jablečná káva

Dopřejte svým chuťovým buňkám sladké a kyselé chutě podzimu vyzkoušením této kávy. Uvařte si šálek své oblíbené kávy a přidejte dávku karamelového sirupu pro lahodnou sladkost. Chcete-li vnést prvek jablek, zvažte přidání kapky jablečného moštu nebo jablečné marmelády. Na závěr zakápněte karamelovou omáčkou a špetkou skořice.

Zdroj obrázku: Freepik

Káva z javoru a pekanu

Javor a pekan jsou typické podzimní chutě a v kombinaci s kávou vytvářejí nebeský nápoj. Uvařte si kávu a poté vmíchejte dotek čistého javorového sirupu a náznak pekanového extraktu nebo sirupu s příchutí pekanů. Doplňte šlehačkou a posypte drcenými pekanovými ořechy pro křupavost. Výsledkem je teplá, ořechová a jemně sladká káva, která je ideální pro podzimní ráno.

Doporučený článek:  Jemná houbová omáčka ze sušených hub: jednoduchá na přípravu, dokonalá v chuti

Kořeněná káva Chai

Spojte robustnost kávy s aromatickým kořením chai čaje. Uvařte si šálek silné kávy a naplňte ji sáčkem čaje chai nebo koncentrátem chai. Oslaďte medem nebo hnědým cukrem a přidejte kapku smetanového mléka. Tato fúze chutí zahalí vaše smysly do hřejivého a voňavého objetí, díky čemuž je ideálním společníkem na podzim.

Lískové moka

Lískový oříšek a čokoláda jsou skvěle sladěny a mohou z vaší obyčejné kávy udělat neobyčejnou dobrotu. Uvařte silnou kávu, vmíchejte trochu kakaového prášku nebo čokoládového sirupu a přidejte smetanu nebo sirup s příchutí lískových oříšků pro tu oříškovou dobrotu. Doplňte kopečkem šlehačky a kapkou čokoládové omáčky. Tato dekadentní pochoutka vás v chladných dnech zahřeje na duši.

Zdroj: https://www.roastycoffee.com/winter-coffee-drinks/
.

Doporučené články