Na stolování v prvotřídní restauraci je něco nepopiratelně magického. Atmosféra, bezvadná služba a samozřejmě vynikající jídlo můžou přinést nezapomenutelný zážitek. Avšak s trochou úsilí můžete tento zážitek z restaurace zažít znovu i v pohodlí svého domova a za zlomek ceny.
Kvalitní ingredience
Kvalitní ingredience jsou základem jakéhokoli skvělého jídla. Nakupujte čerstvé, místní a sezónní produkty. Neváhejte investovat do vysoce kvalitního masa, mořských plodů a dalších ingrediencí. U dobrých jídel mají nejčerstvější a nejkvalitnější ingredience zásadní význam.
Se správným vínem lze ještě podtrhnout skvělé jídlo. Studujte párování vína, abyste zvýšili zážitek z jídla. Dobře vybrané víno může doplnit a pozvednout chuť vašich pokrmů.
Prezentační schopnosti
Jednou z definujících charakteristik jídla v restauracích je způsob, jakým je prezentováno. Investujte do správného nádobí a naučte se umění zdobení. Zaměřte se na vytváření vizuálně přitažlivých, vyvážených a elegantních prezentací. Ozdoby, omáčky a jedlé květiny mohou zvýšit estetiku vašich jídel.
Omáčky a koření
Omáčky jsou často tajemstvím komplexních chutí gurmánských jídel. Experimentujte s různými omáčkami a kořeními, abyste zvýšili chuť jídla. Od klasického bešamelu po exotičtější redukce a emulze, dobře vytvořená omáčka může transformovat jídlo.
Zdroj: https://www.frugalandthriving.com.au/gourmet-cooking-on-a-budget/