Ještě lepší chuť a barvu vývaru dodá speciální úprava zeleniny. Polévka bude bezkonkurenční

Dobrý recept na vývar by měl být v receptáři každého milovníka klasických jídel. I když je to jeden z tradičních pokrmů, je jednoznačně spojen s nedělním obědem. Dává nám spoustu prostoru pro úpravu a kulinářské experimenty.

Perfektní vývar

Každý kuchař má své vlastní triky a oblíbené doplňky, bez kterých si neumí představit přípravu této jedinečné polévky. Podává se na slavnostních banketech, rodinných oslavách, a hlavně když jsme nemocní. Všechny recepty však mají společné to, že dobrý vývar by měl být čirý a hřejivý a měl by mít silnou chuť.

Vývar ze syrové zeleniny je zaručená klasika, která se již léta používá při vaření. Někteří lidé však přišli na to, že když se vývar připravuje z pečené zeleniny, dokáže hotové jídlo ještě více obohatit a chuť takové polévky bude ještě intenzivnější. Navíc je mnohem snazší takto získat krásnou barvu.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava vývaru z pečené zeleniny

V seznamu základních složek potřebných pro jeho přípravu nenajdete neobvyklé nebo exotické přísady. Budete potřebovat 4 mrkve, 2 velké petržele, 1 pórek, 1 cibuli, 1/2 celeru, 1/2 malého zelí, 3–4 stroužky česneku, 6–8 kuliček pepře, špetku soli a 1 lžíci olivového oleje. Zeleninu před přípravou důkladně umyjte pod tekoucí vodou.

Doporučený článek:  Recept na vegetariánský salát s popencem obecným. Zamilují si ho i ti, kteří maso konzumují běžně

Na mrkev, petržel a celer možná budete muset použít malý kartáček k odstranění všech nečistot, protože je nebudete zbavovat slupky. Veškerou zeleninu kromě česneku položte na plech a pokapejte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi hodinu při 180 stupních. Potom zeleninu vložte do hrnce a zalijte třemi litry vody. Přidejte česnek, pepř a sůl a vařte 2 hodiny. Potom už jen podávejte se svými oblíbenými těstovinami.

Zdroj: https://thestonesoup.com/blog/2010/05/17/7-tips-for-full-flavoured-vegetable-stock/
.

Doporučené články