Borovicový sirup dodá sílu jarních výhonků do celého těla. Ideální parťák do sychravých dní

Na jaře se sklízejí mladé výhonky borovice. Připravuje se z nich sirup, který se skvěle hodí na podzim a zimu. Posiluje imunitu, pomáhá proti kašli a nachlazení. Ukážeme vám, jak si připravit sirup z mladých výhonků borovice a jak jej efektivně využívat pro své zdraví a sílu.

Kdy a jak je sbírat?

Příprava sirupu z mladých výhonků borovice má dlouhou tradici. Sirup z mladých výhonků borovice je ideálním přírodním lékem na mnoho běžných neduhů. Prvním krokem, který musíme udělat, je samozřejmě sehnat klíčovou surovinu – mladé výhonky borovice. Ty se nejčastěji sklízejí na přelomu dubna a května a také po celý květen. Nejlepší jsou takové, které jsou 5 až 10 cm dlouhé, již pokryté šupinami a lepkavou pryskyřicí. Nejlepší je sbírat je ze stromů, které jsou daleko od budov a rušných silnic. Nezbavujme výhonků celý strom, ale vybírejme jen ty šťavnaté z bočních větví.

Doporučený článek:  Jednoduchý recept na nakládané okurky, které budou dokonale křupavé
Zdroj obrázku: Freepik

Jak si připravit sirup?

Jakmile získáme borovicové výhonky, dalším krokem je jejich pečlivé očištění. Dále je třeba si nachystat cukr (bílý nebo třtinový). Připravte si zavařovací sklenice. Cukr a výhonky smíchejte v poměru 1 : 1. Odříznuté výhonky se umístí na dno zavařovací sklenice, poté se lehce zmáčknou, aby pustily šťávu. Navrch přidejte cukr a poté znovu další vrstvu výhonků, dokud není sklenice plná. Nahoře by měla být vrstva cukru. Směs se přikryje buď víčkem, nebo bavlněnou látkou zajištěnou gumičkou a odloží se na slunné místo. Sirup z mladých výhonků borovice bude hotový po třech až čtyřech týdnech.

Doporučený článek:  Cibulový sirup je zaručený lék na chřipku a nachlazení. Sladkou chuť si oblíbí i děti

Kam sklenice umístit?

Takto připravené zavařovací sklenice nenechávejte na slunci po celou dobu. Dokud je obsah dostatečně volný, je vhodné sklenice jedou denně otevřít a mírně protřepat. Ujistěte se, že se ve sklenici rozpustí veškerý cukr. Posledním krokem je scezení sirupu například přes gázu do jiné nádoby. V lednici nebo ve studeném sklepě či spíži vydrží do dalšího jara.

Zdroj: https://www.healthygreensavvy.com/pine-syrup-recipe/
.

Doporučené články