Kuřecí placičky k obědu nebo večeři: Zasytí a zachutnají všem

Vynikající kuřecí placičky vhodné k obědu, ale klidně i k večeři. Jsou vhodné pro malé děti, ale i pro dospělé. Můžete si k nim přidat brambory, bramborovou kaši nebo nějaké chutné a čerstvé pečivo. Nebo vás čeká nějaká oslava? Usmažte kuřecí placičky jako originální pohoštění pro pozvané. Věřte, že každý se bude olizovat nad každou snědenou placičkou.

Suroviny k přípravě

U těchto kuřecích placiček lze obměňovat suroviny, abyste měli možnost je uvařit i na zdravý způsob. Změna spočívá v použitých ingrediencích, kdy například majonézu vyměníte za bílý jogurt či zakysanou smetanu. Mouku zase můžete vyměnit za jiný druh, například ovesnou mouku či čirokovou. Co budete potřebovat:

  • Prsní řízky 500 gramů
  • Paprika červená 1 kus
  • Cibule 1 kus
  • Houby 5 kusů
  • Petrželka ⅓ svazku
  • Mozzarella, gouda či eidam 70 gramů
  • Vejce 3 kusy
  • Majonéza nebo zakysaná smetana 2 lžíce
  • Hladká mouka, ovesná mouka či jiná 3 polévkové lžíce
  • Sůl
  • Pepř či jiné koření

Postup přípravy

Nejdříve si připravte hlubší mísu a maso. Kuřecí prsa umyjte, zbavte je všech blán a šlach a poté nakrájejte na velmi malé kousíčky – odložte do míse.

Příprava zeleniny

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousíčky. Houby, pokud je máte od zeminy, tak je také opláchněte nebo otřete vlhkým hadříkem. Pokud máte žampiony, nasekejte je na velmi malé kousky, pokud máte hřiby královské, můžete je nastrouhat. To stejné udělejte i s petrželkou – nasekejte ji. Zeleninu vložte ke kuřecímu masu a promíchejte.

Poslední suroviny

V malé misce rozšlehejte vejce a přidejte je k zelenině a kuřecímu masu. Dále přidejte majonézu nebo jogurt či zakysanou smetanu, mouku po malých dávkách a celek důkladně promíchejte, abyste ve směsi neměli hrudky mouky. Celek dochuťte solí a pepřem nebo podle své chuti přidejte i další koření.

Poslední fáze

Nyní máte těsto na placičky připravené. Pokud neděláte lehčí verzi, rozpalte si olej a chvíli počkejte. Utvořte ze směsi placky a z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Pokud děláte lehkou verzi, utvořte placky a dejte je na pečící papír. Rozpalte troubu na 190 °C a placky pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova. Pokud kuřecí placky smažíte, připravte si papírové utěrky, na které placky umístíte, aby se přebytečný tuk vsákl do papíru.

.

Doporučené články