Správné skladování potravin je nesmírně důležité pro zachování jejich struktury a všech výživových látek včetně minerálů a vitamínů. V opačném případě může dojít ke ztrátě hodnot a v horším případě i ke zkažení nebo tvorbě plísní. Takový stav potravin je velmi nebezpečný pro zdraví člověka i další potraviny okolo. Důležité je tedy místo, kde potraviny skladujete, a jakým způsobem. Každá potravina je jiná, proto vyžaduje speciální pozornost, co se týče skladování. Lednice je skvělý spotřebič pro skladování výrobků, jež vyžadují nízkou teplotu. Dvířka ledničky nejsou vhodná pro všechny druhy potravin.
Zjistěte, jaké potraviny jsou vhodné ke skladování v lednici
Do lednice patří pouze potraviny určené do ní. Pokud tuto podmínku splníte, nemusíte se obávat nějakého negativního dopadu na ně nebo vaše zdraví. Určitě byste měli pravidelně čistit ledničku a kontrolovat teplotu uvnitř. Teplota by neměla být vyšší než 5 °C.
Co se týče mrazáku, zde by neměla teplota dosáhnout vyšší hodnoty než -15 °C. V opačném případě očekávejte vznik plísní nebo bakterií, což určitě není ve vašem zájmu. Jaké potraviny nepatří do dvířek chladničky? Možná vás překvapí, o jaké potraviny se jedná.
Dvířka ledničky
Dvířka ledničky jsou na první pohled velice užitečnou součástí tohoto spotřebiče. Veškeré potraviny nebo nápoje uložené v nich jsou po ruce a nebudete se muset složitě probírat celou lednicí. Velmi mnoho lidí má zafixované, že do dvířek ledničky patří vajíčka. Totéž platí i o skladování vajíček uvnitř ledničky. Ve skutečnosti vajíčka nepatří vůbec dovnitř, ale měla by se skladovat při pokojové teplotě.
Jejich vložením do dveří ledničky se urychluje proces kažení. Totéž platí i o mléku. To rozhodně patří do zadní části ledničky, nikoliv do dvířek. Častým otevíráním ledničky dochází k výkyvům teploty, což nejvíce postihuje potraviny uložené ve dvířkách. Ve dvířkách skladujte pouze nápoje.
Zdroj: https://www.eatingwell.com/article/7937278/foods-you-should-never-store-in-the-refrigerator-door/