Chutný džem můžeme připravit i v zimě. Dobrou volbou jsou brusinky, pomeranče nebo hrušky

Obrovskou výhodou domácích i kupovaných džemů je fakt, že se v nich nachází hodně vitamínů a minerálů. Ty vám pomohou s imunitním systémem během zimy. Možná si myslíte, že na výrobu musíte počkat až do letní sezóny, ale není to pravda. Existují recepty, které si můžete připravit i během zimy a potěšit své tělo přívalem vitamínů. Až bude v potravinách jedna z následujících surovin v akci, můžete je klidně nakoupit a udělat si menší zásobu džemů.

Brusinky

Brusinky jsou velmi bohaté na vitamín C a obsahují hodně antioxidantů. Díky tomu působí protizánětlivě v organismu a zároveň na sebe vážou volné radikály. Brusinkový džem patří mezi oblíbené zimní pochoutky, které chutnají dokonale na chlebu i palačinkách. A jestli si chcete vážně pochutnat, dejte si ho k sýru. Brusinky a sýr jsou vždy dokonalým spojením, které chutná každému.

Doporučený článek:  Kompot ze sušeného ovoce skvěle doplní jídelníček. Na jeho výbornou chuť se vyplatí počkat

Hrušky s hřebíčkem

Hrušky najdete v obchodech a možná se s vámi podělí také nějaký pěstitel. Přidejte do nich hřebíček a získáte vynikající spojení na zimu. Navíc získáte příjemně pikantní nádech, který bude chutnat jako zima ve sklenici. Přidat ho můžete do dezertů nebo vařeným pokrmům, jako jsou vafle nebo palačinky. A přidat ho dokonce můžete i do čaje jako zajímavé sladidlo.

Zdroj obrázku: Freepik

Pomeranče

Všichni víme, že pomeranče obsahují obrovské množství vitamínu C a spoustu dalších vitamínů. Jestli chcete džem ideální pro posílení imunitního systému, pomerančový džem je vždy skvělou volbou. Navíc je během zimy často najdete ve slevě, takže vás tato pochoutka nebude stát ani tolik peněz. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že jsou citrusové džemy snad i lepší než ty ze sladkého ovoce.

Doporučený článek:  Nejchutnější koblihy poznáme podle světlého proužku uprostřed. Jsou správně smažené a křupavé

Jablka se skořicí

Tohle je velmi tradiční kombinace chutí, kterou si s radostí užije snad každý během zimních měsíců. Jablka jsou k dispozici během celého roku a i v zimě najdete domácí ovoce ze soukromých sadů. Jakmile přidáte do směsi skořici, získáte bombu plnou vitamínů. Skořice má totiž obrovské množství příznivých vlastností na lidský organismus. A navíc tato směs skvěle chutná.

Zdroj: https://www.food.com/recipe/winter-jam-464822
.

Doporučené články