Vaření těstovin má několik jednoduchých pravidel. Díky nim se nikdy nerozvaří

Těstoviny patří mezi nejoblíbenější přílohu i složku hlavního jídla. Základem je, abyste je nerozvařili. V tom případě ztratí svou chuť i strukturu. Existuje hned několik tipů, podle kterých připravíte ty nejlepší těstoviny pod sluncem. Nikdy je již nerozvaříte a do každého jídla budete mít hotové vynikající těstoviny al dente.

Dostatek vody a sůl

Na každých 100 gramů těstovin se doporučuje použít alespoň 100 ml vody. To je první krok, díky kterému budete mít dokonale uvařené těstoviny. Do vroucí vody přidejte také dost soli, asi 1-2 lžičky na jeden 1 litr vody. Nejen, že budou lépe chutnat, ale také si udrží lépe strukturu.

Doporučený článek:  Mravence jde z domu vyhnat jednoduchou metodou. Toxická chemie tak nebude potřeba

Pravidelné míchání

Na začátku i během vaření nezapomeňte těstoviny jednou za čas zamíchat. Díky tomu se vám nepřilepí. Jestli si to chcete ještě více pojistit, přidejte do vody pár kapek oleje (např. olivového). Musíte ale stejně ujistit, že se jídlo nepřilepí ke dnu.

Zdroj obrázku: Freepik

Čas vaření

Vždy se podívejte na obal, protože každý druh těstovin se vaří jinou dobu. Jestli je chcete mít doopravdy al dente, měli byste vždy zkrátit dobu vaření o pár minut oproti tomu, co je napsané na obalu. Neplatí to u těstovin typu gnocchi, které se vaří velmi krátkou dobu.

Doporučený článek:  Pěstování domácích okurek podpoří vhodná podpěra a přátelské rostliny v záhoně

Ochutnejte těstoviny

Pár minut (cca 2 minuty) před koncem vaření těstoviny ochutnejte. Jednoduše si naberte pár kousků na lžíci nebo vidličku a ochutnejte, jestli jsou již měkké. Jádro těstoviny musí být jemně tvrdé, aby se vám nakonec nerozvařily. Tento krok rozhodně nepodceňujte.

Ihned slijte vodu z těstovin

Po uvaření musíte ihned vodu slít. Jakmile necháte těstoviny v horké vodě, budou se dál vařit. Můžete je také propláchnout studenou vodou, abyste okamžitě zastavili proces vaření. V opačném případě se vám může jídlo převařit, i když nebude nutně ve vodě. Držte se těchto tipů a budete mít vždy naprosto dokonalé těstoviny, stejně jako Italové.

Zdroj: https://www.delallo.com/blog/how-to-cook-perfect-pasta/
.

Doporučené články