Jestli milujete želé a také meloun, který je hlavně v létě velmi oblíbenou surovinou, nesmíte zapomenout vyzkoušet i následující recepty. Spojíte své oblíbené chutě a vytvoříte pokrm, který bude vhodný také pro děti. Navíc k němu nebudete potřebovat mnoho surovin.
Želé milují hlavně děti, ale vychutnají si ho také dospělí
Na ovocné želé v melounu budete potřebovat:
- Polovinu malého melounu
- 100 g jahod
- 100 g třešní
- Velký banán
- Velkou meruňku nebo broskev
- Dužinu ze čtvrtiny melounu
- Želé s jahodovo-vanilkovou příchutí
- 350 ml vody
Nejdříve si připravte želé, které rozpusťte v horké vodě a následně ochlaďte. Pomocí čajové lžičky meloun vydlabejte, abyste vytvořili malé kuličky, odstraňte z nich semínka. Polovinu z nich odložte a dejte do misky. Jahody i banány nakrájejte na poloviny, třešně rozpulte. Meruňky nakrájejte na tenké plátky a poté všechno ovoce smíchejte a vložte do vydlabaného melounu. Na ovoce poté nalijte vychladlé želé a dejte do lednice, aby ztuhlo.
Meloun můžete podávat se šlehačkou
Meloun poté nakrájejte na čtvrtiny a podávejte se šlehačkou. Můžete si připravit i přímo melounové želé, které není těžké na přípravu. Budete potřebovat 600 g melounu, cukr dle chuti a také 25 g želatiny. Nejdříve meloun nakrájejte na kostky. Měl by být bez jadérek, protože s ním budete mít méně práce a také je mnohem sladší a na želé vhodnější.
Jestli máte meloun s jadérky, musíte je vybrat. Následně dejte meloun do mixéru a rozmixujte. Přidejte cukr, toho má každý rád jiné množství, záleží také na tom, jak sladký je meloun. Z melounu trochu odebereme, přidáme želatinu a promícháme. Nechte meloun nabobtnat a přidejte k celé melounové dřeni. Tu míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Dření pak naplňte sklenice a uzavřete je. Otočte dnem vzhůru, zakryjte utěrkou a nechte vychladnout. Skladovat je můžete v lednici.