Zápachu ryb v kuchyni předejde mléko, pomůžou i jiné triky

Rybí maso je velmi jemné, chutné a zdravé. Nezáleží na tom, jestli si ho usmažíte, upečete, nebo udusíte. Vždy si vychutnáte úžasnou chuť. Bohužel s touto chutí přichází jedna nepříjemnost, a to zápach. Ryby mají specifický zápach, i když čerstvé ryby v syrovém stavu by zapáchat neměly. Při smažení nebo jiné přípravě se ale nepříjemná vůně uvolní do vzduchu. Jak s tím bojovat?

Jedinečný trik pro kuchyň bez zápachu

Nepříjemnému zápachu při přípravě ryb neuniknete, pokud nepoužijete osvědčený trik profesionálních kuchařů. Je to velmi jednoduché a potřebujete na to jen jednu věc. Postačí, když rybu namočíte do mléka asi hodinu před její přípravou. Uvidíte, že její typický pach zmizí, a vy si užijete rybí pokrm bez nepříjemného zápachu. Nebo bude alespoň mnohem mírnější než bez tohoto triku.

Doporučený článek:  Každý typ vína skvěle doplní jiný pokrm. Existuje ideální kombinace pro dezert i hlavní chod

Domácí osvěžovač vzduchu vám hodně pomůže

Stále vás trápí nepříjemný zápach nejen z ryb, ale také ze samotného smažení? Paradoxně ocet je skvělou možností, jak odstranit zápach. Do hrnce nalijte vodu a několik lžic octa. Přidejte hvězdy anýzu, hřebíček a skořici. Použít můžete celé i práškové koření. Vařte na ohni asi 15 minut. Vaší kuchyní se bude linout velmi příjemná vůně a po pachu z ryb i smažení nebude ani památky.

Zdroj obrázku: Freepik

Zápach z hrnce? Žádný problém

Nepříjemný pach se samozřejmě bude držet také na nádobí a vašich rukách. Pro hrnce nebo pánve použijte jednoduše nakrájené citrusy nebo jejich slupky. Zalijte je vodou v nádobí po přípravě ryb a vařte pár minut na mírném ohni. Potom je umyjte jako vždy. Použít můžete citrony, pomeranče, limetky nebo grapefruity podle toho, co máte zrovna ve své kuchyni.

Doporučený článek:  Vodní kámen nebude mít proti produktům z kuchyně šanci

Tímto způsobem se zbavíte zápachu ryb z rukou

Pro zápach na rukou nepotřebujete žádné speciální mýdlo. Bohatě vám postačí kávová sedlina, která funguje jako jemný peeling a odstraní rybí aroma. Stejně postupujte také se zubní pastou nebo citronovou šťávou. Vždy si umyjte ruce a potom naneste jeden z těchto produktů. Během chvilky vám budou ruce vonět velmi příjemně a s chutí si budete moci užít svůj rybí pokrm.

Zdroj: https://www.lovetoknow.com/home/cleaning/eliminate-fish-odor-house-after-cooking
.

Doporučené články