Citrón osvěží listy salátu, vyčistí prkénko a předejde blednutí zeleniny během vaření

Každá žena v domácnosti by měla znát všestranné využití citrónu. Tento úžasný citrusový plod je plný vitamínu C, takže je skvělý pro náš organismus. Kromě zdravotních vlastností má toto ovoce mnoho jiných užitečných vlastností.

Rychlá pomoc

Citrónová šťáva pomůže osvěžit mírně povadlé saláty – za tímto účelem je ponoříme do vody s přidáním vymačkané šťávy. Zmírníme nepohodlí způsobené nadýmáním nebo zácpou pitím sklenice teplé převařené vody s přidáním citrónové šťávy. Tento lektvar zabrání problémům s trávením. Pro přípravu nápoje potřebujeme čtyři přísady. Nejprve připravíme převařenou vodu.

Doporučený článek:  Slupky z okurek vyženou mravence, vyrobit z nich lze také čisticí prostředek

Jakmile se mírně ochladí, přidáme k ní dvě polévkové lžíce tekutého medu, smícháme, doplníme čtyřmi polévkovými lžícemi sušených květů levandule. Nápoj odstavíme na čtvrt hodiny (během této doby vymačkáme šťávu ze dvou citrónů), poté kombinujeme s citrónovou šťávou. Necháme vychladnout, můžeme jej také vychladit později (dle preferencí).

Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduché triky

Aby vaječné skořápky během vaření nepraskly, můžeme do vody přidat trochu citrónové šťávy. Díky tomu se vyhneme vytečení bílku z vajíčka, které mírně prasklo. Ostrá chuť cibule obvykle nevyhovuje dětem a lidem s citlivějším trávením. Vše, co musíme udělat, je nakrájet cibuli a pokapat ji citrónovou šťávou. Nejšťavnatější budou citróny vypěstované v Evropě (necestovaly tak dlouho, jako ty, které pocházejí z jiných částí světa).

Doporučený článek:  Podzim je plný pokladů. Nachystejte si tinkturu z jeřabin, s trochou trpělivosti získá ohromnou sílu

Krájecí deska (zejména dřevěné nebo plastové prkénko) snadno absorbuje různé pachy, jako od cibule, česneku nebo ryby. Abychom se jich účinně zbavili, měli bychom desku potřít plátkem citrónu. Do vody, ve které vaříme zeleninu, by se měla přidat trocha citrónové šťávy. Díky tomu si například řepa nebo cibule zachovají barvu a staré brambory nebo květáky neztmavnou.

Zdroj: https://www.recipetips.com/kitchen-tips/t--940/all-about-lemons.asp
.

Doporučené články