Žádné mazání oblíbenou náplní. Zalít palačinky omáčkou zní možná hloupě, ale chuť každého přesvědčí

Palačinky patří k oblíbeným pokrmům řady lidí. Občas ale může být tento recept už trochu nudný a nezajímavý. Jednoduše není moc možností, jak jej vylepšit a udělat jej originálnější. My vám však dnes představíme jednu možnost, která rozhodně zaujme – palačinky v pomerančové omáčce. Uvidíte, že tento recept zase trochu více nabudí vaše chuťové pohárky a budete příjemně překvapeni, jak málo stačí k tomu, aby i obyčejný recept mohl být netradiční.

Zdravé ovoce

Určitým způsobem lze mluvit i o tom, že palačinky v pomerančové omáčce mohou být zdravější než namazané čokoládou, nebo marmeládou. Pomeranče patří mezi velmi zdravé ovoce. Co vás čeká, pokud je budete jíst? Pomeranče jsou plody, které jsou bohaté na vitamín C. Tento vitamín pomáhá posilovat imunitní systém a chránit tělo před různými infekcemi. Kromě toho obsahují také další vitaminy a minerály, jako jsou vitaminy A a B, draslík, hořčík a fosfor. Tyto látky jsou důležité pro správnou funkci těla a jsou nezbytné pro udržení dobrého zdraví.

Doporučený článek:  Dezerty s vůní podzimu: oslaďte si den

Pomeranče také obsahují antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením a snižují riziko rakoviny. Kromě toho jsou také bohaté na vlákninu, což pomáhá udržovat zdraví trávicího systému a regulovat hladinu cukru v krvi. Navíc jsou nízkokalorické a dobře stravitelné, což je důležité pro udržení správné váhy. Pomeranče jsou tedy skvělou volbou pro zdravou stravu. A teď už k samotnému receptu

Zdroj obrázku: Freepik

Suroviny

Na přípravu těsta budete potřebovat následující:

  • vejce – 1 kus
  • mléko – 100 ml
  • voda – 250 ml
  • mouka – 200 g
  • sůl – špetka
Doporučený článek:  Konec výmluv. Tu nejzdravější snídani si připravíte snadno, upravit jde podle chuti

Na přípravu sirupu si nachystejte tyto ingredience:

  • pomeranč – 4 kusy
  • hnědý cukr – 3 lžíce
  • máslo – 2 lžíce

Jak postupovat?

Ingredience na palačinkové těsto smíchejte ve větší misce dohromady a důkladně je prošlehejte. Těsto odložte na chvíli bokem, aby se suroviny dobře propojily. Mezitím si rozehřejte pánev a nalijte na ni trošku oleje, je-li to nutné. Pokud máte pánev s nepřilnavým povrchem, nebudete žádný tuk navíc potřebovat.

Naběračkou si vezměte jednu porci těsta a nalijte ji na pánev. Palačinku smažte z obou stran dozlatova a po usmažení ji složte do úhledného trojúhelníku.

Doporučený článek:  Z cukrové řepy si lze doma snadno vyrobit vlastní cukr

Příprava sirupu

Nyní si připravte sirup. Nachystejte si pomeranče, rozkrojte je na půl a vymačkejte z nich veškerou šťávu. Pokud máte odšťavňovač, můžete jej použít, je to rychlejší a efektivnější. Pomerančovou šťávu poté nalijte do menšího rendlíku, přidejte do ní cukr a také máslo. Vše nechte na ohni rozpustit a dobře rozmíchejte. Sirup začne brzy probublávat a houstnout, takže je třeba dávat pozor, aby se nepřipaloval. Nakonec složené palačinky na chvíli vložte do rendlíku, aby absorbovaly trochu sirupu. Servírujte je s kopečkem zmrzliny, a ještě je zalijte zbývajícím sirupem. Chutnají skutečně božsky a určitě vám nebude stačit jen jedna.

Zdroj: https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-oranges, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/ultimate-crepes-suzette
.

Doporučené články