Nadýchaný tvarohový koláč nikdo neodmítne. Křehkost a jemnost mu dodá tajná ingredience

Tato sladká dobrota bývá ozdobou slavnostních stolů. Má různé podoby, ať už jako malé svatební koláčky, klasické koláče, nebo velké vdolky, či valašské frgály. V zahraničí se často setkáme s takzvaným cheesecake neboli koláčem tvořeným v dortové formě. Ať už má jakýkoli tvar a velikost, vždy chutná výborně! Tvarohový koláč miluje pravděpodobně každý a my pro vás máme trik, kterým docílíte toho, že bude koláč načechraný a lehký jako mráček.

Základní ingredience pro přípravu tvarohového koláče

V seznamu základních ingrediencí najdeme jak jinak než tvaroh, vejce, cukr, máslo, mouku, pudink nebo krupici. Rozinky se také někdy přidávají do nádivky koláčů. Po upečení je často koláč zdoben posypkou, ořechy nebo mandlemi. Ideální tvarohový koláč by měl být načechraný a lehký. Existuje jednoduchý způsob, jak dosáhnout tohoto efektu.

Doporučený článek:  Hnojivo z vaječných skořápek dodá rostlinám důležité prvky

Tento přídavek způsobí, že tvarohový koláč bude načechraný

Jednou ze základních složek tvarohového koláče je cukr. Obvykle přidáváme tradiční, bílou verzi. Stojí však za to zvolit jiné řešení. Místo tradičního cukru je vhodné přidat želírující cukr. Skládá se především z potravinářského cukru, ale také z želírujících látek. Používá se hlavně pro výrobu konzerv – je součástí džemů a jiných zavařenin. Želírující cukr bude skvěle fungovat jako přísada do tvarohového koláče. Těsto bude lehké a načechrané. Proto ve vašem oblíbeném receptu stačí nahradit obvyklý cukr želírovacím.

Doporučený článek:  Tableta do myčky usnadní čištění pečicí trouby
Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduchý recept na snadný a rychlý tvarohový koláč do formy

Jak připravit jednoduchý tvarohový koláč? Existuje mnoho osvědčených receptů. Pokud však nemáte favorita a je pro vás těžké si vybrat, doporučujeme tento.

Ingredience:

  • 1 kg tvarohu,
  • 1 šálek cukru,
  • 4 lžíce bramborové mouky,
  • 4 vejce,
  • 20 gramů změklého másla,
  • 1 lžička másla na vymazání formy.

Recept krok za krokem:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 190 stupňů.
  2. Máslo rozehřejte. Pak odložte stranou, aby se ochladilo.
  3. Vložte tvaroh do misky.
  4. Do misky k tvarohu přidejte rozpuštěné máslo, vejce, cukr a bramborovou mouku. Vše promíchejte, dokud nebude hmota hladká.
  5. Vyložte dortovou formu o průměru 24 cm papírem na pečení a po stranách pomažte máslem.
  6. Těsto nalijte do formy (zarovnejte horní část).
  7. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Po uplynutí této doby snižte teplotu na 150 stupňů a pečte 30 minut.
  8. Vypněte troubu a nechte v ní tvarohový koláč přes noc.
  9. Poté vyjměte tvarohový koláč z trouby a nechte ještě stát asi na 3–4 hodiny.
  10. Posypte tvarohový koláč moučkovým cukrem.
 Zdroj: https://sallysbakingaddiction.com/classic-cheesecake/
.

Doporučené články