Vyrobte pro děti úžasný mrkvový dort s jahodovou pěnou

Dnes se podíváme na zajímavou a originální verzí mrkvového dortu. U tohoto receptu najdete nejen vynikající mrkvový korpus, ale také lahodnou jahodovou pěnu s čerstvým ovocem nahoře. Podívejme se, co budete potřebovat na výrobu. V první řadě budete potřebovat ingredience na těsto:

  • strouhaná mrkev – 400 g,
  • mouka – 2 šálky,
  • olej – 1 šálek,
  • cukr – 1 a 1/3 šálku,
  • vejce – 4 ks,
  • prášek do pečiva – 2 lžíce,
  • jedlá soda – 1 ½ lžičky,
  • sůl – špetka.
Zdroj obrázku: Freepik

Suroviny, které potřebujete na výrobu jahodové pěny:

  • smetana (30 % tuku) – 150 g,
  • mascarpone – 150 g,
  • čerstvé jahody – 300 g,
  • jahodové želé – 1 ks,
  • práškový cukr – 5 lžic,
  • vanilkové lusky.
Doporučený článek:  Jedinečný zimní dort plný ovoce a neodolatelné vůně: chuťové pohárky se roztančí blahem

Ingredience potřebné pro výrobu pokrývky dortu:

  • jahody,
  • borůvky,
  • listy máty,
  • mandlové plátky,
  • kokosové vločky.

Pracovní postup

Oloupanou mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Mouku prosejte do misky s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Smíchejte olej s vejci, přidejte cukr, suché přísady z misky a nastrouhanou mrkev a vše důkladně promíchejte. Nalijte těsto do kulaté formy o průměru 20 cm a vložte jej do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi po dobu 55 minut. Až těsto úplně vychladne, rozdělte ho na tři stejné části.

Doporučený článek:  Jak na domácí džemy a marmelády krok za krokem
Zdroj obrázku: Freepik

Nyní připravte jahodovou pěnu. Jahodové želé rozpusťte ve 100 ml horké vody a nechte vychladnout. Smíchejte jahody a přidejte k nim vychlazené želé. Nalijte smetanu do mísy, přidejte vanilku a práškový cukr prosetý sítem a vyšlehejte mixérem vysokou rychlostí. Když krém začne houstnout, snižte rychlost a pokračujte ve šlehání. Přidejte sýr mascarpone do misky a zkombinujte jej s jahodami a želé. Nakonec přidejte šlehačku a jemně promíchejte.

Nakonec přichází dekorace

Nalijte želatinu studenou vodou, ale jen tolik, abyste ji dobře zakryli a nechali ji chvíli nabobtnat. Poté jej zahřejte, dokud se nerozpustí a zchlaďte. Smetanu vyšlehejte s práškovým cukrem. Přidejte vanilku, sýr mascarpone a vychlazenou želatinu a vše jemně promíchejte. Výslednou hmotu rozetřete na okraje a horní část dortu. Okraje posypejte kokosovými vločkami a vršek ozdobte čerstvým ovocem, mandlemi a lísky máty. Dort dejte do lednice.

Zdroj: https://www.stockland.com.au/shopping-centres/everyday-ideas/recipe/strawberry-cake-with-a-carrot-cake-base-and-cream-cheese
.

Doporučené články