Jak se dny zkracují a listy se začínají měnit, není lepší čas přijmout chutě a teplo podzimu rychlými a uspokojivými podzimními večeřemi. Ať už jste zaneprázdněný profesionál, rodič nebo jen někdo, kdo si rád vychutnává lahodné jídlo, aniž by trávil hodiny v kuchyni, tyto nápady na podzimní večeři jistě inspirují vaše chuťové buňky a udělají z večeře hračku.
Krémová dýňová polévka
Nic neříká podzim tak jako bohatá a krémová dobrota dýně. Mísa domácí dýňové polévky je nejen snadná na přípravu, ale také neuvěřitelně uklidňující. Začněte restováním cibule a česneku, poté přidejte dýňové pyré, zeleninový vývar a dotek smetany. Dochuťte skořicí, muškátovým oříškem a špetkou kajenského pepře pro trochu nakopnutí. Podávejte s křupavým chlebem jako vydatnou a rychlou večeři.
Oříškovp-dýňové rizoto
Rizoto je všestranné jídlo, které se dá přizpůsobit jakémukoli ročnímu období, a na podzim je hvězdnou ingrediencí máslová dýně. Jednoduše orestujte na kostičky nakrájenou máslovou dýni s cibulí a rýží arborio, poté postupně přilévejte zeleninový vývar, dokud není rýže měkká a krémová. Zakončete vydatným posypem parmazánu a nasekanou čerstvou šalvějí pro nádherný podzimní nádech.
Salát s jablky a ořechy
Pro lehčí, ale přesto uspokojivou variantu vyzkoušejte jablkovo-ořechový salát. Smíchejte křupavé plátky jablek, pražené vlašské ořechy, míchanou zeleninu a rozdrobený modrý sýr. Pokapejte jednoduchým vinaigrettem z olivového oleje, balzamikového octa, medu a dijonské hořčice. Kombinace sladké, ořechové a pikantní chuti je dokonalou poctou podzimu.
Kuře na plechu s restovanou zeleninou
Večeře na plechu jsou nejlepším přítelem zaneprázdněného kuchaře. Pro rychlou podzimní variaci přidejte kuřecí stehna nebo prsa s nakrájenými sladkými bramborami, růžičkovou kapustou a červenou cibulí. Dochuťte rozmarýnem, tymiánem, olivovým olejem, solí a pepřem. Vše opékejte na jediném plechu, dokud není kuře propečené a zelenina měkká a karamelizovaná.
Zdroj: https://www.eatingwell.com/gallery/8006233/cozy-fall-dinners-in-25-minutes/