Neobyčejné bramboráky obohacené o chuťově dokonalé suroviny

Tyto neobyčejné bramboráky lze udělat na fitness způsob, ale i na nezdravý způsob. Věřte nebo ne, ale i ten fitness zdravý způsob je lahodně dokonalý. Připravte si bramboráky k obědu s tvarohovým dipem či kuřecími kousky nebo bramboráky k večeři se zeleninou – jsou vynikající a rychle připravené.

Suroviny k přípravě bramboráku

Lahodné, syté a přesto lehké.

  • Brambory 5 velkých kusů
  • Cuketa ½ střední velikosti
  • Kopr 1 hrst
  • Vejce 1 kus
  • Hladká mouka 3 polévková lžíce
  • Bramborový škrob 1 lžička
  • Sůl, pepř, česnek
  • Olej na smažení
Doporučený článek:  Domácí nakládané zelí se díky správnému receptu vždy podaří. Klíčem je poměr ingrediencí

Verze dvě – fitness

  • Brambory 5 kusů
  • Cuketa ½
  • Kopr 1 hrst
  • Vejce 1 kus
  • Špaldová, celozrnná, ovesná nebo kukuřičná mouka 3 polévkové lžíce
  • Sůl, pepř, česnek
  • Pečící papír

Příprava placek

Obě verze placek nachystejte se stejným postupem. Lišit se budou akorát v závěrečné přípravě. Umyjte a nastrouhejte cuketu. Pokud nemáte mladé cuketky, ale již ty velké a přerostlé, použijte pouze malou čtvrtku cukety, které vykrájíte semínka. Dále ji nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte v míse. Cukety pustí šťávu, kterou následně slijete pryč. Poté do cuket přidejte nasekaný kopr a promíchejte. To stejné proveďte s bramborami. Umyjte, oloupejte, nastrouhejte a dejte chvíli stranou, pustí šťávu, kterou následně slijete. Jakmile tento krok provedete, umístěte je k cuketě.

Doporučený článek:  Indické zavařené okurky dodají klasické zelenině nový rozměr

Poslední fáze

Jakmile připravíte brambory, cuketu a kopr, přidejte do nich rozšlehané vejce, vámi zvolenou mouku a škrob. Zamíchejte a přidejte podle chuti sůl, česnek a pepř. Placky si můžete vylepšit ještě jiným kořením. Například kari, kurkumou, zázvorem, oreganem nebo majoránkou. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost. Takto připravené bramboráčky osmažte na oleji nebo je dejte na pečící papír, zakápněte olejem a pečte na 190 °C. Bramboráky pečeme dozlatova, přejeme dobrou chuť.

.

Doporučené články