Nepečené zákusky a cheesecaky jsou trendy. Nabízejí širokou variabilitu a snadno se připravují

Smetanový, nebo čokoládový? V poslední době se nepečené zákusky a cheesecaky nabízejí v kavárnách v rozličných variantách včetně ovocných či ve verzi raw a pro vegany. Oblíbené jsou limetkové, jahodové, borůvkové nebo s jiným lesním či zahradním ovocem. Tiramisu, cheesecake a dezerty ve skleničkách prostě dobývají srdce tuzemských strávníků a zcela vytlačují typické české dezerty, jako jsou kokosky či věnečky. Proč jsou tyto dorty tak trendy, v čem tkví jejich kouzlo?

Výběr a použití sezónních surovin

Co je na nepečených dortech výjimečné? Jsou povětšinou lehké a nadýchané, k tomu existují v nejrozličnějších variantách a podobách. Takové dezerty se mohou podávat jako jednotlivé kousky ukrojené z dortové formy, současně se servírují ve skleničkách nebo v malých a zajímavě řešených nádobách, kdy uhranou nejprve svým vzhledem, aby následně potěšily chutí. Jejich největším benefitem je široká variabilita, což potěší všechny. Je libo kyselá chuť? Limetkový nebo citronový cheesecake je tou nejlepší volbou. Nebo snad sladké jahody či borůvky? A proč ne kombinaci maracuji a bílé čokolády?

Doporučený článek:  Cheesecake sestry Anastázie: božské spojení tvarohu a rozinek se rozplyne na jazyku
Zdroj obrázku: Freepik

Sladké osvěžení pro všechny

Vyberou si opravdu všichni, protože nepečené dezerty se připravují rovněž ve variantách raw a pro vegany. Kešu a mandle chutnají báječně ve spojení se slaďounkými jahodami nebo broskvemi, ale také s čokoládou, kterou může zdobit mátový přeliv. S polevou nebo bez, se zdobením jedlými květinami, sladkými kuličkami nebo dalšími nadrcenými sušenkami, to je důvod, proč tyto zákusky nikdy neomrzí.

Snadné na přípravu

A jaké je největší kouzlo těchto dezertů? Jednoduše se připravují a opravdu je zvládne nachystat každý. Základem je totiž korpus, který se nemusí vůbec péct, ale může se vyrobit z nadrcených sušenek nebo se mohou použít cukrářské či obyčejné piškoty. Ve skleničkách navíc vypadá výtvor naprosto úžasně a je dobré vrstvit chuťově příjemné, ale barevně odlišné vrstvy, vršek pak ozdobit kvítky, nastrouhanou čokoládou nebo drcenými oříšky či lentilkami. Na úplný závěr stačí na pár hodin vychladit a může se podávat. Oproti klasickým pečeným dortům jsou nepečené více osvěžující a bývají lehčí.

Zdroj: https://www.supermooncheesecakes.com/why-is-cheesecake-most-popular/
.

Doporučené články