Pravé italské těstoviny si snadno připravíte ve své kuchyni

Jednoduchá, a přesto nezaměnitelná. Taková je podle gurmánů tradiční italská kuchyně, která je populární po celém světě. Zatímco pro nás jsou typické knedlíky na různé způsoby, Italové by se neobešli bez těstovin. A protože je jejich výroba jednoduchá, při správném zpracování jsou snadno skladovatelné a navíc je následně uvaříte během několika minut, jsou dnes běžným základem pro spoustu českých jídel. Ale zdaleka ne každý Čech umí těstoviny správně uvařit a servírovat. Pojďme se tedy podívat, jak se pasta chystá v Itálii.

Doporučený článek:  Poznejte cibuli ještě jiným způsobem. Čaj ze slupek bude skvělý parťák do sychravých dnů

Jedině domácí!

Když dojde na jídlo, Italové neradi žertují. Všechno musí být perfektní. A tak jako host ve většině rodin dostanete domácí těstoviny, které si mimochodem můžete snadno připravit také. Stačí vám jen tři základní ingredience: kvalitní mouka, vejce a olivový olej. Sůl se většinou nepoužívá, pokud budete těstoviny hned po přípravě také vařit, bohatě stačí, že se vaří v prosolené vodě. Mouka je všude stejná, a tak je podle Italů, kteří jsou na své olivy náležitě hrdí, rozdíl právě v oleji.

Doporučený článek:  Domácí česnekové máslo je výborné na chlebíčku i pod maso. Univerzální recept nabízí nespočet variant
Zdroj obrázku: Freepik

Italský recept

Vy však můžete využít jakýkoli olivový olej ze supermarketu, rozdíl mezi vyráběnými a domácími těstovinami bude stejně markantní. Smíchejte 200 g mouky se dvěma vejci a polévkovou lžící olivového oleje. Těsto dobře zpracujte, vyválejte z něj kuličku a potřete ji olivovým olejem. Pak nechte těsto asi hodinu odpočinout, než jej rozválíte na tenký plát. Z něj pak můžete nakrájet úzké proužky, případně připravit těstoviny s nějakým vzorem dle své fantazie.

Voda patří do omáčky!

Těstoviny pak nechte asi půlhodinku odpočinout, aby těsto trochu zatuhlo, a můžete je rovnou uvařit. Podle velikosti budou hotové za 4 až 8 minut. Ale pozor, žádný Ital by vodu, ve které se těstoviny vaří, nikdy nevylil. Minimálně několik polévkových lžic totiž patří do omáčky, kterou k nim budete podávat. A to bez ohledu na to, o jakou konkrétní omáčku se jedná.

Zdroj: https://www.recipesfromitaly.com/make-italian-homemade-pasta/
.

Doporučené články