Tipy, jak zbavit kuchyni zápachu po vaření ryb

Každý, kdo někdy připravoval ryby, ví, že tato extrémně chutná potravina zanechává v bytě intenzivní nepříjemný zápach. Pokud se pokusy o vyvětrání zápachu nedaří, zkuste jednoduchý a levný tip, který vás zápachu zbaví. Intenzivní vůni ryb můžete neutralizovat již při přípravě na vaření. Za pár minut se lehce zbavíte problému a nepříjemný zápach se stane jen vzpomínkou.

Jak ryby připravit?

Začněte namáčením v mléce asi 1,5 hodiny před samotnou přípravou. Trik s mlékem se vyznačuje tím, že dokonale absorbuje pachy. Po daném čase ryby důkladně opláchněte a osušte papírovým ručníkem. Pak můžete přejít k samotné přípravě, posypat filety oblíbeným kořením a lehce pokapat citronovou šťávou.

Doporučený článek:  Pesticidy chrání ovoce a zeleninu, jíst je ale nikdo nechce. Několik metod je bezpečně smyje

Co zápach eliminuje?

Bude také skvělé pokrýt ryby cibulovými plátky a dát je do chladničky na dobu 2 hodin. Můžeme je také třít majoránkou, oreganem a bazalkou. Vůně syrových ryb bude také kompenzována přidáním petrželky. Při smažení přidejte do oleje několik kapek citronové šťávy a do pánve vhoďte 3–4 stroužky česneku. Položte plátky syrových brambor vedle ryb, které absorbují zápach.

Zdroj obrázku: Freepik

Větrejte i během vaření

Chcete-li se zbavovat nepříjemného zápachu ryb průběžně, stojí za to nechat okno pootevřené během vaření. Další metodou bude zapnutí kuchyňské digestoře, která nasává nepříjemné výpary. Co dělat, když tato řešení nebyla účinná? Specifický zápach ryb se může vznášet v bytě ještě několik hodin, nebo dokonce dní. Abychom tomu zabránili, připravíme domácí směs, která se s problémem rychle vypořádá.

Doporučený článek:  Loupání vajíček půjde díky studené vodě mnohem rychleji a bez potrhání bílku

Domácí směs, která pohlcuje nepříjemný zápach

Budete potřebovat: sklenici vody, lžíci octa, citron, pomeranč, skořici a hřebíček.

Nakrájejte ovoce na menší kousky a pak jej umístěte do pánve nebo hrnce. Přidejte hřebíček a skořici a nalijte vodu smíchanou s octem. Přiveďte k varu a pak vařte ještě několik minut bez přikrytí. Z těchto ingrediencí vytvoříte směs, která eliminuje vůni ryb. Je to expresní metoda, která funguje pokaždé.

Zdroj: https://www.prolinerangehoods.com/blog/get-rid-pesky-fish-smells-kitchen/
.

Doporučené články