Sladké recepty z lesních plodů, které zachutnají dětem i návštěvě

Září je ideální období pro sběr borůvek, lesních jahod i malin. A samozřejmě také pro sběr hub. Dnes se ale podíváme na sladké ovoce, které najdeme v lesním houští. Připravit si z něj můžeme nespočet vynikajících sladkostí, které budou skvěle chutnat ke kávě i čaji v sychravém počasí. Většina receptů je navíc velmi rychlá, takže je můžeme připravit i pro svou návštěvu.

Rychlé koláče s drobenkou

Tohle je vždy skvělý způsob, jak zpracovat bobule. Na výrobu potřebujete 300 gramů polohrubé mouky, 180 gramů krupicového cukru, 1 sáček prášku do pečiva, 2 vejce, 4 lžíce oleje, 250 ml mléka a 300 gramů lesního ovoce. Na drobenku vám stačí 50 gramů másla, 40 gramů krupicového cukru a 80 gramů hrubé mouky. Smíchejte vejce, olej, mléko a cukr. Vyšlehejte metličkou.

Doporučený článek:  Dokonalé knedlíky hotové za deset minut. Trik je ve vynechání jediné ingredience

Do jiné mísy nasypte mouku a prášek do pečiva. Obě poloviny spojte a vznikne tekuté těsto. To nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto rovnoměrně rozložte ovoce a nakonec zasypte drobenkou. Tu připravíte rozmělněním ingrediencí v misce. Pečte na 180 stupňů po dobu 35–40 minut, dokud nebude těsto krásně zlaté.

Zdroj obrázku: Freepik

Sladký pohár z lesního ovoce

Velmi jednoduchým způsobem na zpracování je pohár. Potřebujete jen 680 g ovoce, 120 g cukru, 95 g škrobu, smetanu ke šlehání a mátu na ozdobu. Ovoce a 600 ml vody dejte ho hrnce, přidejte cukr a rozvařte. Přeceďte přes sítko nebo gázu. Vzniklou šťávu znovu přiveďte k varu, přidejte škrob rozmíchaný v 120 ml vody a míchejte, dokud směs nezhoustne. Přelijte do vhodné nádoby, zakryjte potravinářskou fólií a vložte na hodinu do lednice. Potom ozdobte šlehačkou a mátou.

Doporučený článek:  Mladé zelí má jemnou chuť, vynikne v receptu s mrkví a koprem

Lívance s omáčkou z lesních plodů

Připravte si klasické lívance a k nim omáčku z plodů lesa. Na omáčku svařte 200 g ovoce se 150 ml vody a dochuťte javorovým sirupem nebo medem. Jestli chcete hustší omáčku, můžete přidat trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody a za stálého míchání vařte pár minut. Hotovou omáčkou přelijte lívance a vychutnejte si dokonalou snídani.

Zdroj: https://honest-food.net/category/foraging/berries-and-fruits-foraging/
.

Doporučené články