Jak udělat dokonalé volské oko podle profesionálních kuchařů. Základ je eliminace chyb

Smažená vejce jsou zdravé a hodnotné jídlo. Volské oko patří mezi nejoblíbenější varianty přípravy tohoto úžasného produktu. Když je připravíte správně, zamilují si je děti i dospělí a konečně budou chutnat naprosto dokonale. Navíc budou krásně i vypadat. Jak je připravit, abyste získali co nejchutnější a nejkrásnější volská oka?

Doporučení pro všechny kuchaře

Mnoho kuchařů doporučuje smažit vejce na másle. Použít můžete běžné i přepuštěné (ghí). Díky máslu budou vejce skutečně chutná a budou mít svou charakteristickou chuť i vůni. Příprava na teflonové pánvi bez přidání tuku je připraví o jejich úžasnou chuť. Zároveň ale nemusíte přidávat příliš mnoho másla. Stačí jedna čajová lžička. Vejce bychom měli přidávat ve chvíli, kdy začne být máslo horké a uvidíte na něm malé bublinky.

Doporučený článek:  O chuti mletých kotletek rozhoduje kvalita masa

Jistě už se vám někdy stalo, že se vejce přilepilo na pánev a bylo velmi těžké ho dát na talíř, aniž byste ho roztrhli. Abyste tomu zabránili, měli byste těsně před smažením rozetřít na rozpálené máslo malé množství mouky (hladké nebo pšeničné) a lehce ji osmažte. Poté přidejte vejce. Pánev můžete přikrýt pokličkou, protože budou rychleji hotové a vyhnete se nepříjemnému prskání a mastnoty všude kolem pánve. Smažení by nemělo trvat déle než tři nebo čtyři minuty.

Doporučený článek:  Nakládané okurky s nízkým množstvím soli, zato doplněné o červený rybíz: ideální chuťovka k osvěžení

Zajímavé tvary a dokonalá chuť

Volské oko se nikdy nedochucuje během smažení. Tradičně si ho většina lidí dochutí solí a pepřem, ale až na talíři. Pokud přidáte koření během smažení, vejce ztratí barvu a nebude vypadat vůbec hezky. Stejně je to také u míchaných vajec, které musíte ochutit až těsně před podáváním, pokud jim chcete uchovat nádherně žlutou barvu.

Chcete-li pobavit své děti nebo překvapit partnera, můžete dát smaženým vejcím atraktivní tvar. Použít můžete speciální formičky, ale stejně dobře poslouží i cibulový kroužek nebo srdíčko z rozříznuté klobásy nebo párku, který budete stylizovat do tvaru srdce a smažit vejce uprostřed. Tyto triky ale zajisté vyžadují zručnost a cvik.

Zdroj: https://simpleindianrecipes.com/Home/Fried-Egg.aspx
.

Doporučené články