Toto jídlo je velmi chutné a vhodné i pro sváteční stoly. Stačit vám bude kynuté těsto a kvalitní maso a výborné občerstvení máte rychle připravené. Všem hostům bude toto netradiční pohoštění určitě chutnat.
Předkrm nebo svačina
Koláče vyrobené z kynutého těsta s masovou náplní jsou skvělé jako předkrm nebo příloha. Použijeme-li maso, které nám zbylo z vývaru, stačí nám jen pár okamžiků a připravíme chutnou svačinku. Pokud nemáte po ruce maso, můžete ho zkusit nahradit i paštikou nebo jinou masovou nádivkou. Nezapomínejte ale kupovat jen kvalitní výrobky, které neobsahují přidané konzervační látky, glutaman sodný nebo fosforečnany.
Na výrobu těsta budete potřebovat 600 g pšeničné mouky, 250 g másla, tři vejce, větší špetku soli, jednu polévkovou lžíci cukru, 50 g čerstvého droždí a 120 ml smetany. Chcete-li si připravit samostatnou nádivku, budete potřebovat 1 kg vařené drůbeže nebo vepřového masa, jednu cibuli a jedno vajíčko. Samozřejmostí je také koření podle chuti.
Příprava koláče
Jako první si připravte těsto. Do misky vložte mouku, sůl, máslo, vejce a smetanu. Přidejte vykynuté kvasnice a těsto vypracujte ručně nebo pomocí robota. Potom misku přikryjte čistou utěrkou a nechte asi hodinu odpočívat na teplém místě. Během čekání si připravte nádivku. Pokud se rozhodnete připravit nádivku samostatně, budete potřebovat mlýnek na maso. Potom do hmoty přidejte vajíčko a ochuťte pepřem.
Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky, opečte na oleji, dokud nezhnědne. Přidejte ji do masa a důkladně celé promíchejte. Těsto rozdělte na osm částí a vyválejte do obdélníku. Naplňte připravenou nádivkou a smotejte do těsných rolí. Uspořádejte je na plech, ale myslete na to, že se budou během pečení roztahovat. Ve sklenici rozmíchejte žloutek a potřete jím nachystané role na plechu. Následně je už jen dejte péct na 180 stupňů asi na 45 minut. Po této době vyndejte z trouby a vychutnejte si chutnou dobrotu.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/recipes/meat-pies