Tradiční mleté kotlety jsou jídlem, které nevyžaduje mnoho práce. Jeho příprava je mimořádně jednoduchá a navíc přináší účinky, které si můžete vychutnat během několika následujících dní. Aby vypadaly chutně, nesmíme zapomínat na správně vybrané koření. Důležitý je také podíl vajec k masu. Dávejte si pozor na jejich množství.
Tajemství přísad
Jednoduché, chutné a velmi populární jídlo není jen náhodnou směsí různých ingrediencí. Ukazuje se, že každá z nich hraje specifickou roli a ovlivňuje konečnou chuť a vzhled kotletek. Přidání například cibule činí kotletky šťavnatějšími. Je to kvůli šťávě obsažené v zelenině, která se během teplého zpracování vypustí.
Mléko k namáčení suchého chleba účinně neutralizuje vůni smaženého masa a dopředu namočený chléb sám o sobě dokáže udělat kotletu šťavnatou. Vejce nehrají roli pouze spojovacího prvku. Díky nim nejsou kotlety příliš tvrdé ani příliš kompaktní a lze je úspěšně vytvarovat. Kromě toho nepřidávají žádnou chuť ani aroma. Zlatý poměr, který používá většina kuchařů, je jedno celé vajíčko na půl kilogramu masa.

Kotlety bez vajíček
Pokud plánujete připravit kotletky a zjistíte, že doma nemáte vajíčka, nemusíte se bát. Stačí, když je nahradíte dvěma polévkovými lžícemi bramborové mouky nebo strouhanky. Tyto složky dokonale slepí maso a zabrání tak rozpadání kotletek při smažení na pánvi. Kromě masa je základem dobrého jídla správné koření. V mnoha domácnostech přidávají také osmaženou cibuli nebo granulovaný česnek. Za zmínku stojí i majoránka.
Mleté kotletky se neobejdou bez přidání pepře a soli. Je však velmi důležité zvolit správný poměr přidaných ingrediencí. Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a tak to zase s přidáváním různých koření nepřehánějte. Do klasického receptu na mleté kotletky se přidává sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek, mletá červená paprika a bylinka podle vlastních preferencí.
Zdroj: https://www.kikkoman.com/en/cookbook/search/recipe/00000669/index.html