Se správnými ingrediencemi se mleté kotlety vždy povedou. Připravit je lze i bez vajec

Tradiční mleté kotlety jsou jídlem, které nevyžaduje mnoho práce. Jeho příprava je mimořádně jednoduchá a navíc přináší účinky, které si můžete vychutnat během několika následujících dní. Aby vypadaly chutně, nesmíme zapomínat na správně vybrané koření. Důležitý je také podíl vajec k masu. Dávejte si pozor na jejich množství.

Tajemství přísad

Jednoduché, chutné a velmi populární jídlo není jen náhodnou směsí různých ingrediencí. Ukazuje se, že každá z nich hraje specifickou roli a ovlivňuje konečnou chuť a vzhled kotletek. Přidání například cibule činí kotletky šťavnatějšími. Je to kvůli šťávě obsažené v zelenině, která se během teplého zpracování vypustí.

Doporučený článek:  Listové těsto nabízí mnoho variant pro slané i sladké dobroty

Mléko k namáčení suchého chleba účinně neutralizuje vůni smaženého masa a dopředu namočený chléb sám o sobě dokáže udělat kotletu šťavnatou. Vejce nehrají roli pouze spojovacího prvku. Díky nim nejsou kotlety příliš tvrdé ani příliš kompaktní a lze je úspěšně vytvarovat. Kromě toho nepřidávají žádnou chuť ani aroma. Zlatý poměr, který používá většina kuchařů, je jedno celé vajíčko na půl kilogramu masa.

Zdroj obrázku: Freepik

Kotlety bez vajíček

Pokud plánujete připravit kotletky a zjistíte, že doma nemáte vajíčka, nemusíte se bát. Stačí, když je nahradíte dvěma polévkovými lžícemi bramborové mouky nebo strouhanky. Tyto složky dokonale slepí maso a zabrání tak rozpadání kotletek při smažení na pánvi. Kromě masa je základem dobrého jídla správné koření. V mnoha domácnostech přidávají také osmaženou cibuli nebo granulovaný česnek. Za zmínku stojí i majoránka.

Doporučený článek:  Domácí vychytávky jsou k nezaplacení. Trik s kolíčkem na prádlo zpříjemní vaření

Mleté kotletky se neobejdou bez přidání pepře a soli. Je však velmi důležité zvolit správný poměr přidaných ingrediencí. Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a tak to zase s přidáváním různých koření nepřehánějte. Do klasického receptu na mleté kotletky se přidává sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek, mletá červená paprika a bylinka podle vlastních preferencí.

Zdroj: https://www.kikkoman.com/en/cookbook/search/recipe/00000669/index.html
.

Doporučené články