Se svou pomazánkou na chlebíčky mám každý rok úspěch. Stačí dvě suroviny a zužitkuji vše, co přinesou koledníci

Dvě suroviny, ingredience, co za mě připraví ostatní, a mám hotovo. Takhle jednoduchá je moje pomazánka na chlebíčky, kterou chystám nejenom na Velikonoce. V tomto období ji ale dělám nejraději, protože mi ostatní hodně ušetří práci. Nemusím se totiž vařit s vajíčky. Těch máme doma víc než dost, protože moji dva synové, aktivní koledníci, jich přinesou dohromady klidně desítky. Už uvařených, takže je jenom oloupu a použiji.

Pomazánka ze dvou ingrediencí

Samozřejmě kdo chce mou pomazánku vylepšit, může. Nikomu nebráním přidat do ní třeba nasekanou cibulku, čerstvé bylinky, jako je kopr nebo pažitka, klidně i trošku nastrouhané uzeniny. Dobře se do ní bude hodit třeba kyselá okurka, klidně i ředkvičky, pórek, jarní cibulka…

Doporučený článek:  Kompot ze sušeného ovoce v zimě zahřeje a zasytí. Připravit ho lze z několika oblíbených druhů

Já ale na takové kreace nemám ani čas, ani náladu. Moje vajíčková pomazánka se skládá ze dvou ingrediencí. Jednou z nich jsou vajíčka, druhou majonéza – samozřejmě kupovaná. Dochutit můžete solí a pepřem, ale to já nedělám. Majolka s vajíčkem vytvoří dobrou chuť samy od sebe.

Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduchý postup

Na smíchání dvou ingrediencí není až tak co zkazit. Ale pro úplnost, radši vám postup popíšu. Takže oloupaná vejce nastrouhejte na struhadle nahrubo. A přidávejte majonézu, míchejte, dokud nebudete spokojeni se strukturou. Měla by být spíše hustší, než aby tekla. A v tuhle chvíli máte hotovo.

Doporučený článek:  Slupky a semínka dýně se hodí pro výrobu domácího sirupu

Mnoho variant využití

Co s danou pomazánkou potom? Já ji používám jako základ na chlebíčky nebo kanapky. Když zbyde, mám pro ni další využití. Přikrájím zeleninu a udělám z ní netradiční salát s vajíčkem a majonézou. Stejně tak si ji samotnou rád zakousne můj manžel s rohlíkem. Dětem z ní udělám svačinu a použiji ji místo másla. Tohle je cesta, jak na Velikonoce snadno zužitkovat všechna vejce a připravit pohoštění, ze kterého se budou všem dělat boule za ušima. Zkuste a uvidíte sami, jakou dvě ingredience vytvoří dobrotu.

Doporučený článek:  K výrobě jablečného octa postačí slupky z ovoce a jádřince

Zdroj: Autorský text, e-mailový příspěvek Žanety F., redakčně zkráceno a upraveno.

.

Doporučené články