Ředkviček není nikdy dost. Vyzkoušejte nakládanou variantu, hotové budou během chvíle

Nakládané papriky, okurky nebo houby jsou skvělým nápadem na občerstvení během párty nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Vyzkoušeli jste však už někdy charakteristickou chuť nakládaných ředkviček? Pokud ne, stojí za to znát osvědčený způsob, jak je jednoduše připravit.

Zdravé občerstvení

Nakládané ředkvičky se vyznačují výraznou, mírně kořeněnou chutí, takže budou fungovat všude tam, kde potřebujete šťavnatý a výrazný akcent, který dodá vašim jídlům charakter. Nakládané ředkvičky mohou být přidány do salátů a sendvičů nebo jednoduše mohou nahradit slané pochoutky při sledování večerního filmu nebo seriálu. Takové zdravé občerstvení bude jistě fantastickou alternativou k chipsům nebo sladkostem.

Doporučený článek:  Sladké recepty z lesních plodů, které zachutnají dětem i návštěvě

Na přípravu této zdravé dobroty budete potřebovat 2 velké a dlouhé ředkvičky nebo 4 menší. Dále 3/4 šálku bílého octa, 1/4 šálku vody, 2 stroužky česneku, 1 čajovou lžičku soli, 1 čajovou lžičku cukru, 1/4 čajové lžičky pepře, 1 malou sušenou chilli papričku a sterilizovanou nádobu s uzávěrem.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak připravit nakládané ředkvičky

Ředkvičky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, poté je oloupejte a odřízněte zelené listy a stopky. Takto oloupané ředkvičky nakrájejte na plátky o tloušťce 3 cm. Do sterilizované nádoby vložte sušené chilli papričky a stroužky česneku bez slupky a nakonec přidejte nakrájenou ředkvičku. Zahřejte ocet, vodu, sůl, cukr a pepř v malém hrnci. Vše míchejte a počkejte, dokud směs nezačne vřít a cukr a sůl se úplně nerozpustí. Směs vypněte a nalijte do nádoby a nechte přibližně 0,5 cm volného místa.

Doporučený článek:  Podzimní zázrak, který doslova postaví na nohy: připravte si lahodnou švestkovou šťávu

Pevně ​​přišroubujete víčko. Počkejte, až se celá věc ochladí na pokojovou teplotu. Přilepte si na láhev nálepku s informacemi o datu zavařování. Nádobu vložte do chladničky a nevyjímejte minimálně 5 dní. I když hotové ředkvičky by se měly konzumovat až měsíc od data marinování. Teprve po této době se všechny chutě stihnou dobře propojit a ředkvičky získají skvělou chuť.

Zdroj: https://www.rachelcooks.com/pickled-radish-recipe/
.

Doporučené články