Chřest s holandskou omáčkou vytvoří dokonalé jarní menu

Zima už oficiálně skončila a pomalu se k nám vkrádá jaro. Právě toto období je skvělou příležitostí k posílení těla po posledních tmavých měsících. Již v dubnu můžete sáhnout po chutném chřestu, který se hrdě tyčí v obchodech a na trzích. Tato zelenina chutná skvěle samostatně, ale také v různých kombinacích.

Skvělý chřest

Chřestová sezóna oficiálně začíná v dubnu a trvá do konce června. Během těchto několika týdnů stojí za to co nejlépe využít rostlinný potenciál. Chřest je skutečná bomba vitamínů a minerálů. Najdeme v nich mimo jiné kyselinu listovou zodpovědnou za podporu regenerace těla a zlepšení práce oběhového systému. Vysoký obsah vitamínu C a E má pozitivní vliv na celkový stav oslabené pokožky, vlasů a nehtů.

Doporučený článek:  Bez dýně by podzim nebyl úplný. Na polévku zapomeňte, tinktura prospěje mnohem víc

Zahrnutí do každodenní stravy poskytuje dostatečné množství vápníku a fosforu, posiluje zuby a kosti. Obohacení sezónního menu bílým nebo zeleným chřestem umožňuje mnohem rychleji očistit tělo od nahromaděných a zbytkových toxinů, čímž se snižuje počet volných radikálů a zabraňuje se rozvoji nebezpečných rakovinových buněk.

Zdroj obrázku: Freepik

Chutný recept

Jemný chřest ve společnosti sametové holandské omáčky a křupavého chleba není jen skvělý návrh na poměrně rychlé a vynikající jídlo, ale také odpolední občerstvení nebo klidnou večeři. K přípravě je zapotřebí pouze několik ingrediencí a účinek připomíná návštěvu exkluzivní restaurace. Na přípravu potřebujete 8 zelených chřestů, 2 vejce, pažitku, sůl a pepř.

Doporučený článek:  Nadbytek soli je nebezpečný, ale také zbytečný. Bílý jed lze jednoduše nahradit

K přípravě omáčky si nachystejte 2 žloutky pokojové teploty, 50 g másla, 2 čajové lžičky citrónové šťávy a sůl s pepřem. Jako první rozpusťte máslo na malé pánvi. Následně přidejte žloutky a citrónovou šťávu. Jemně míchejte a dochuťte solí. Jako další si připravte volské oko. Nakonec už jen připravte chřest. Ten opláchněte pod vodou a osušte. Tvrdý spodek stonku odtrhněte. Chřest poduste nebo připravte na páře. Jakmile bude měkký, podávejte ho s vajíčkem, holandskou omáčkou a kusem opečeného chleba.

Zdroj: https://www.riverford.co.uk/recipes/asparagus-hollandaise-sauce
.

Doporučené články